11

Planer for årets kvæder

Årets kvæder hænger tunge og velvoksne og venter på mine træer. De får lov at vente nogle uger endnu. De kan sagtens tåle det og jeg kan sagtens bruge det. Jeg har nemlig ikke tid lige nu til at sylte og henkoge. Det får jeg senere. Så skal de komme under kærlig behandling.

Sidste år lavede jeg en stor portion kvædebrød. De smagte vidunderligt til ost. Vi var faktisk temmelig vilde med dem, så det er en af de ting, der står på listen over ting, vi skal lave af de smukke, runde kvæder. Der skal også koges kvædesirup, ligesom vi gjorde sidste år. Den er aromatisk, sød, blød og vidunderlig.

Kvæder

De sidste kvæder skal forvandles til kvædemarmelade, fordi det altid er en sikker vinder. Jeg kender ingen, som ikke er vilde med det, når de smager det. Jeg kender en del, som ikke bryder sig om kvæden, fordi de forbinder den med en sødt duftende og kunstig kvædete, men jeg kender ingen, som ikke kan overbevises af en nybagt bolle med hjemmelavet kvædemarmelade. Endnu da.

Der venter nogle hyggelige timer forude, men denne søndag bliver det vist kun til en stak madpandekager, ugens kernebrød og en ordentlig portion æblemos, for nogen fik slet ikke nok æblekage i går og jeg nævner naturligvis ingen navne, men det starter med O …

Du vil sikkert også kunne lide