14

Juleforberedelser? Hvornår er mon rettidig omhu?

Nogen er allerede i fuld gang. Andre er lige startet. Jeg er slet ikke begyndt.

Jeg snakker om juleforberedelser. Jeg snakker om at starte på planlægning, gaveindkøb, pynt inde og ude, kagebageri, chokolade- og konfektfremstilling, hjemmestrikkede julegaver, indpakningsidéudvikling og alt det andet, man kan putte ind under en af årets dejligste måneder; december.

Magasiner

Jeg kigger overrasket på bladenes forsider, når vi rammer starten af november og de første tegn begynder at vise sig…

Engang havde jeg været i gang nu og forlængst. Engang var der lys og sjov, papirklip og de første hjemmebagte småkager. Det er der ikke mere.

Der er mere end én forklaring på forandringen.

Alexander døde 29. november og indtil den dato, er jeg ikke moden til andet end stille væren. Jeg tager en dag ad gangen og jeg giver plads til alle de følelser, der kommer forbi. Jeg ved, at det kræver kræfter at komme gennem den tunge, mørke november, men det lysner, når vi når den 29. og vi effektuerer vores nye familietradition. Lige akkurat den dag skal Alexanders yndlingslys op; en granguirlande fuld af lyskæder skal hænges op på en af bjælkerne i loftet i køkkenet. Så tænder vi den, husker på alle de smukke, sjove og fine minder vi har om vores tid med Alexander i familiens midte. Efter endt lygtetænding er vi klar til at træde ind i december og vi er klar til at jule.

Den anden årsag er, at jeg med alderen har fundet ud af, at jeg egentlig trives temmelig godt med at have god tid til ingenting. At december for mig mest af alt handler om, at jeg har overskud til at være tæt med min familie og mine venner. At jeg har energi til at grine, tid til at sidde stille i mørkningen og lyst og ro til at drikke varm te og snakke stille om alt mellem himmel og jord. Kun gøre det, jeg har lyst til. Bage hvis jeg gider. Bruge tid på at vælge fra mere end vælge til. Udse det bedste. Elske og dyrke netop det.

I år tager jeg endnu en omgang af Liselotte Gone Minimalistic on Christmas og stornyder i stedet for, at jeg bliver bedre og bedre til kun at gøre lige akkurat det, jeg har lyst til. Jeg har øvet mig i mange år…

– og så skal vi for øvrigt have verdens største juletræ med millioner af lys til at sprede juleglæde ude på Feddet. Minimalist min bare…

Du vil sikkert også kunne lide