21

Velkommen december

Så landede den her. December. Velkommen, siger jeg, for jeg har længtes.

Der sker noget magisk, når december afløser november. Jeg kan trække vejret frit igen og der er kun 21 dage til, at dagene igen begynder at blive længere i stedet for kortere. Det kan jeg lide, for jeg er ikke god til mørke og jeg priser mig lykkelig for, at jeg bor et sted, hvor vi ikke i halve år ad gangen skal undvære dagslyset. Det ville blive vanskeligt for mig, er jeg sikker på.

Jeg bliver ikke ked af det uden lyset. Jeg bliver ikke sortseer. Jeg er et heldigt menneske, tænker jeg, men jeg elsker altså lyset. Det er så banalt og helt enkelt. Jeg elsker bare lyset.

I år har efteråret været fantastisk. Det har budt på de smukkeste farver og udenfor er der stadig orange løv på nogle af mine træer. Lyset har været rigeligt og solen gavmild. Jeg kan mærke, at de lyse timer gør de mørke nemmere at være i, fordi lys og sol har givet energi på den konto, der skal bære gennem de næste måneder. Jeg glædes hver dag over, at vejret har været så smukt.

December

Solen skinner også i dag. Der er ikke meget december-stemning over lyset, men det skal ikke afholde mig fra at gøre en indsats i forhold til julemånedens ekstra-hygge i form af lys, gran og julestemning. Lyskæderne er fundet frem. Granen er købt, ligesom stearinlys i massevis er kørt i stilling.

Det er 1. december. Det er første søndag i advent. Jeg skal vist have monteret et lys eller to, inden mor kommer til adventskaffe. Jeg må hellere i gang.

Rigtig god 1. december og 1. søndag i advent til dig :-)

Du vil sikkert også kunne lide