29

Gratis hueopskrift til tiden mellem silden og ribbensstegen

Juledagene venter lige om hjørnet og måske har du tid og hænder til at strikke en hue til den skovtur, vi sikkert alle trænger til en af juledagene, når sulet er landet i maven og kroppen skriger på fysisk aktivitet. En af de dage, hvor vi tager familien med i skoven og drømmer om den sne, som aldeles ikke kommer til julen dette år, men en af de dage, hvor vi kommer hjem med røde kinder, trætte ben og smil på læben, fordi der var dejligt derude.

Ørerne skal vi ikke fryse og så er det godt med noget Rart i en Fart, som denne hjemmestrikkede hue og man behøver jo ikke aspirere til tosse. Den kan strikkes i mindre iøjnefaldende farver også og den tager ingen tid at strikke. Her kommer en gratis hueopskrift.

Modellen er lidt lang (slouchy) og vil derfor hænge en smule i toppen. Den kan enten strikkes ca. 10 pinde kortere og blive en tætsiddende hue eller strikke adskillige pinde længere, for at hænge så meget, som du kan lide.

Snup dine garnrester. De skal passe til en pind 5. Jeg anvender gerne to tråde Blackhill Højlandsuld og en tråd Blackhill Kid Mohair Silk, fordi resultatet bliver den rene luksus og en hue, som kun kan elskes, men alt går an :-)

Slå 80 masker op på enten strømpepinde eller en rundpind nummer 5 og strik rib; 2 ret, 2 vrang. Strik ribben så lang, som du kan lide den. Jeg strikker den ca. 5-6 cm. Strik herefter cirka 40 pinde glat. Her kan du lege med farver, mønster eller flerfarve-strik.

Start indtagningerne med *8 r, 2 r sm* og gentag pinden ud. Strik en pind glat. Gentag indtagningerne. Nu med *7 r, 2 r sm* hele pinden ud. Strik en pind glat og fortsæt således med en pind med indtagningerne afløst af en pind glat og husk, at for hver pind med indtagningerne, bliver der en maske mindre i hver indtagnings-gentagelse.

Fortsæt til du har 8 masker tilbage. Bryd garnet og træk tråden gennem de resterende masker. Stram til og fæstn tråden. Lav eventuelt en pompom og afslut huen med denne.

Ovenfor er huen strikket ensfarvet og afsluttet med en pels-pompom. Mulighederne er utallige. God fornøjelse med din fortolkning :-)

Du vil sikkert også kunne lide