24

Lige på kornet Liselotte!

Det nye år venter lige om hjørnet og så er det vel på tide med lidt selvransagelse? Måske ikke, men jeg fandt en jule-/nytårsgave fra Sidsel i min postkasse her til morgen. Sådan en lige på kornet – gave, som fik mig til at grine, fordi den rammer plet og jeg ved det. Okkedog, som jeg ved det. Det er mig. Jo, det er det. Tak for at minde mig om det, Sidsel :-)

Jeg er god til at lytte. Jeg er et meget nysgerrig og forhåbentlig empatisk menneske og jeg vælger altid at tage udgangspunkt i det gode. Jeg vil og forsøger at gøre det bedste. Jeg møder andre, hvor jeg selv gerne vil mødes. Jeg kan lide mødet med et andet menneske og jeg elsker, når vi får samtaler, som går et spadestik dybere. Det må godt kradse, rive og forandre.

Jeg er også bossy. I al hemmelighed er jeg altid overbevist om, at jeg er i min gode ret til at trumfe det meste, for jeg er jo trods alt den, der har de bedste idéer. Det er bare ikke særlig pænt. Det er heller ikke sandt. Faktisk kan jeg ind imellem også mene, at der gælder et sæt regler for jer og et andet alene for mig. Det er sikkert ikke noget, I kan genkende fra jer selv, vel? Nej, selvfølgelig ikke.

Lige på kornet

Heldigvis har jeg mennesker omkring mig, som kan pille mig ned fra de højder, jeg ind imellem får placeret mig selv i. Pronto. Uden det store postyr får de mindet mig om, at jeg kun er et menneske og lidt ydmyghed kunne klæde mig. De har altid ret. Jeg er kun et menneske. Sådan et af dem, der er fuld af fejl.

Jeg beklager, hvis jeg har været insisterende, irriterende og bossy. Jeg kan kun love, at det gentager sig.

I aften tager jeg hul på et nyt år. Jeg er ikke hende, der har nytårsfortsætter. Jeg er hende, som lover mig selv én ting og det er, at jeg vil gøre mig umage. Også med at irritere, manipulere, insistere og være bossy. Jeg gør mig nemlig altid umage med at tilgive. Også mig selv.

Hvis du ikke er god til den sidste disciplin, vil jeg gerne opfordre til, at det bliver præcis det gode, du vil gøre for dig selv i det nye år. Tilgive. Det gør godt.

Må jeg til slut ønske et fantastisk, betagende, kærlighedsfyldt og smukt nytår til dig og dine og tak for at hænge i og holde ud i 2013.

G O D T   N Y T Å R

Du vil sikkert også kunne lide