7

Lørdag med mange gøremål

Lørdag er stille. Resten af huset sover endnu. Oline, fordi hun har alderen til det. Hendes far, fordi han har fysikken til det.

Jeg har være oppe nogle timer. Jeg drikker forsigtigt dagens første kop kaffe, mens jeg samler kræfter til de ting, der skal af vejen, inden jeg kan lade krop og hjerne finde hvile. Noget de begge trænger til.

Tulipaner

Der er fotos at tage og planer om at insistere på, at der bliver spist god mad. Der er vasketøj at klare. Der er egentlig også en støvsuger, som trænger til motion, men døgnet rummer fortsat kun 24 timer, så måske det sidste får vente til i morgen. I første omgang er der alle de praktiske ting, som står og blinker og dem må man jo også adressere, er jeg bange for.

Der er glimtvis sol udenfor. Der er kig til terrassen og Feddet og forårslængselen vokser proportionalt med den udsigt. Jeg glæder mig til, at udelivet igen kan leves, men indtil da giver lys og sol energi til de ting, der skal gøres inde. Jeg klager ikke.

Oline har bagt lækkerier. I anledning af hendes insisterende sukkertrang, tror jeg. Det er fristende bløde og velsmagende peanutbutter chocolate brownies og små syrlige citron-cupcakes med glimmer på toppen. Måske jeg får lov at smage senere i dag, men i første omgang tror jeg bare, at jeg vil redde dem fra den altopslugende oprydningstornado, jeg har tænkt at starte om lidt.

Lørdag er godt i gang. Måske jeg skulle komme det samme?

Du vil sikkert også kunne lide