10

Mågerne holder fest på taget af en BMW

Jeg er landet i centrum. Når jeg har bilen med, parkerer jeg ofte på Sauers Plads. Underetagen af parkeringshuset er som regel fyldt op, for mange bilister vil gerne, at deres biler står under tag. Jeg er ret ligeglad, for jeg holder af at mærke vejr og vind. Også på dage med slud, sne, regn eller blæst. I dag var det tågen, jeg havde fået følgeskab af, da jeg landede på toppen.

Da jeg havde parkeret bilen, blev jeg opmærksom på, at der et par rækker længere henne var måge-fest. En frygtelig larm, uro og baksende vinger kaldte på min opmærksomhed. Hvad de ivrige måger havde fundet, kunne jeg ikke se, men inden jeg fik taget et billede, var fem af de ialt seks måger lettet fra taget af den BMW, de havde udset til dagens spiseplads.

Jeg har aldrig set dem sidde på taget af bilerne før. Jeg håber, at det var helt uden sidestykke, det jeg så i dag. Måger ridser lakken på biler, når de lander og de ridser lakken, når de slås om og hakker i den mad, de har fundet.

Vi har mange udfordringer med måger i centrum af Aalborg. Det her kunne vise sig at blive en af dem, tænker jeg.

Måge på Sauers Plads

Jeg jog mågerne væk, inden jeg forlod pladsen. Jeg har ingen anelse om hvorvidt de vendte tilbage, men jeg kigger da nok lige en ekstra gang på taget af min bil, når jeg henter den. Man ved jo aldrig, om de fandt sig et andet foderbræt …

Du vil sikkert også kunne lide