13

12 Years a Slave

Vi fik lige en forsmag på foråret med sol og fornemmelse af varme, men nu er vi igen tilbage i det grå, hvor skydækket ikke slipper så meget som et solstrejf igennem. Den slags må man bare finde plads i, for det hjælper ikke at sukke. Vi er måske nok i marts, men der kan være lang vej endnu, inden vi skal til at nyde udelivet for alvor.

Mens vi venter, kan vi jo bruge tiden på film, for det er vel de færreste, der ikke ved, at der lige har været uddeling af Oscars. 12 Years a Slave, hvor billedet nedenfor er fra, vandt for Bedste Film. Det er jeg faktisk også overhovedet ikke enig i, så jeg må jo været godt tosset. Heldigvis er jeg ikke alene. Vi var nogle, der forlod filmen mere end almindeligt frustrerede over, at så vigtig og fantastisk en historie skulle fortælles af en flad, ikke nærværende karakter, som den Chiwetel Ejiofor spiller, som den fri, sorte mand, der bliver kidnappet og solgt som slave i Sydstaterne i USA i midten af 1800-tallet.

Vi kunne ikke mærke ham. Det var irriterende. Historien er vigtig både med historiske briller på men også mere aktuelt, som en påmindelse om, at der fortsat findes slaveri rundt om i verden, men sympatien for Solomon Northup var svær at finde for os, for han forekom os uden følelser og der var ingen synlige reaktioner på det overgreb, han blev udsat for.

12 Years a Slave

Jeg sidder tilbage med en følelse af, at vi jo må have haft en nedsmeltning den aften, vi så filmen. Alle er begejstrede. Bare ikke os. Undskyld ;-)

Du vil sikkert også kunne lide