16

Æði fusioneret med Grein

Jeg er ikke meget for den islandske uld. Ikke for at fornærme nogen, for der er så meget, der er fedt ved den uld, men den er bare ikke for mig. For stikkende og utilregnelig er den, men de islandske sweatre er jeg nu alligevel vild med og ligesom alle de andre, vil også jeg gerne promenere med min islandske sweater. Gemme mig i den. Hygge mig med den på en råkold vinterdag. Bare nyde den.

Når man ikke kan islandsk uld, må man improvisere, så det gjorde jeg. Denne islænder er blødere end blød, lækker og lun og bare allerede en trøje, jeg er hamrende forelsket i.

Islænder inspireret af Grein

Måske husker du, at jeg ikke er særlig god til jacquardstrikning? Vi kan sagtens enes om, at det er sådan. Jeg er bare ikke skabt til at sidde med mere end én tråd om pegefingeren og uanset hvor meget jeg øver, bliver det tilsyneladende aldrig nemt for mig. I stedet finder jeg tålmodigheden frem og er langsom. Meget langsom.

Jeg har strikket Æði i smuk blå med syrliggrøn og fløde og den er så fin, men ikke i min størrelse og måske i virkeligheden heller ikke i mine farver, så da jeg skulle strikke en til mig selv, valgte jeg med omhu (svært var det vist ikke, så grå den er, siger du nok nu…) og jeg er blevet meget glad for resultatet, som passer godt til Liselotte.

Islænder inspireret af Grein

Jeg har fusioneret Æði med Grein. Jeg er vild med det moderne snit Æði har, men samtidig meget forelsket i bærestykket på Grein, så en fusion måtte til og efter lidt regnen frem og tilbage, var jeg klar til at gå i gang. Resultatet taler for sig selv, synes jeg…

Islænder inspireret af Grein

Trøjen er afsluttet med en uautoriseret knapkant og knapperne er smukke tin-knapper fundet for en slik for længe siden. De kommer til deres ret i strikken her, synes jeg. De klæder hinanden; islænderen og knapperne.

Fakta:

Opskrift: Æði fusioneret med Grein af Liselotte Weller

Garn:  Blackhill Højlandsuld i farverne Havsnegl, skifer, stål, lys indigo og flødeskum og alle i skønt selskab af Blackhill Kid Silk Mohair i forskellige farver og alt fra Garnudsalg. Jeg har lagt ulden tredobbelt og altså strikket med tre tråde højlandsuld og en tråd mohair.

Pind: 7 (så rammer jeg strikkefastheden)

Garnforbrug: I alt 524 gram efter vask :-)

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg knuselsker denne trøje. Basta. Den bliver bare et hit. Er et hit. Mmmm… ♥ Inspirationen til trøje-fusionen er fundet i bogen Islandsk Strik

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

Du vil sikkert også kunne lide