14

Københavnerløg

Mor har været på Sjælland. I København, for at være mere præcis. Mest præcist Valby og Ejby. Hun har hentet Københavnerløg. Det kaldte vi de sjællændere, der ind imellem faldt forbi Aalborg i min barndom. Fordomme er der nok af og de går vist begge veje. Eller gjorde.

I dag er jeg jo gift med en sjællænder, har boet en god del af mit voksenliv i København og hører vist ikke længere, om man er fra det ene eller det andet sted i landet. Undtagelsen kunne være, hvis man f.eks. er fra Mors eller Sønderjylland. Dialekter er smukke, sjove og underfundige. Det første eksempel forstår jeg ikke spor af. Det andet er der store huller i min opfattelse af, men det er jeg helt forelsket i og sådan er der så meget. Knud Romers dialekt f.eks. Ham er jeg også lidt forelsket i, når jeg hører ham tale. Jeg er en underlig fisk. Heldigvis.

– og Københavnerløg lugter!

Københavnerløg

Foto: Midt i køkkenet hænger en klase hjemmedyrkede, stærke hvidløg fra Heidi og Annemettes have.

Løgene får lov til at hænge og pynte, mens jeg stille begynder at skrive lister. Vi skal rejse om et øjeblik. I går fik jeg gjort rent, så mor overtager et rent og ryddeligt hus. Jeg håber på høj sol og dejlige dage for hende og Oskar og alle de veninder, der plejer at være gode til at kigge forbi, når hun tager til sin sommeresidens; Tjørnevang.

Det er dejligt at vide, at Oskar er forkælet i de tre uger, vi er væk. Det er også dejligt at vide, at mor passer huset, vander blomsterne og har fornøjelse af vores have, mens vi er væk. Med det skønne forår og den smukke sommer, vi allerede har haft, har vi fået lejlighed til at nyde både Dronningebusk, lavendelhække og de mange stokroser på gårdspladsen, men der er masser af dejlig sommer tilbage at nyde, så den overlader vi i en periode til mor og vilddyret.

Jeg glæder mig. Tre uger med Kenneth og Oline. Det er den rene og skære luksus og hvert eneste år er jeg mig bevidst, at det kan være den sidste sommerferie, vi får lov til at dele med Oline, så den skal nydes. Den sidste del af ferien skal deles med Anne og hendes herlige piger. Vi skal i nogle dage nyde, at vi har skønne unger, der kan hvine, grine og hygge, så det er en lyst. Sagde jeg, at jeg glæder mig? ♥

Du vil sikkert også kunne lide