12

Jeg hækler & lytter & hygger

Lørdag er gråvejr og jeg sover længe. Sådan i min verden. Jeg er først oppe halv otte og det giver lige nøjagtig tid til bad, oprydning, at skrive liste over det, jeg skal huske og siden brygge kaffe, inden jeg sætter mig til rette for at lytte til Mads & Monopolet. Min lørdag er ikke kompliceret. Det passer mig.

Jeg skruer en smule op for varmen. Det nærmer sig den tid, hvor det ikke længere er tilstrækkeligt med ganske lidt brug af radiatorer. Vi må i gang for alvor. Det værste, jeg ved, er at fryse. Jeg ved ikke noget mere forstyrrende. Jeg mister koncentration, fokus, tålmodighed og jeg bliver nærmest sort indeni.

Da alle forberedelser er gjort, griber jeg igen hækletøjet. Jeg har fået smag for at hækle igen. Jeg har altid hæklet. Jeg hæklede også her på siden, før det blev moderne og trendy igen. Det vil du opdage, hvis du bladrer i årene. Jeg kan nemlig lide det. Det er sjovt og helt anderledes end strik. Jeg elsker begge dele.

Jeg hækler flerfarve-hækling og jeg opdagede i går, da jeg ind imellem sad på sladrebænken i butikken og hæklede, at der er stor efterspørgsel på at lære det. Det må vi da gøre noget ved. Det er nemlig det nemmeste i verden og en verden af sjov og ballade åbner sig, når man lige får taget på det.

Mit første projekt med flerfarve-hækling var ternede grydelapper i orange og mørkebrun, så du kan sikkert godt regne ud, at det var engang i de tidlige halvfjerdsere, jeg var i gang. Farmor sad ved siden af og hjalp, når jeg havde brug for det, men ellers blandede hun sig aldrig. Kun én gang syntes hun, at hun var nødt til det. “Du får så ondt i hænderne, hvis vi ikke får styr på det nu”, sagde hun, da hun rettede min håndstilling. “Du skal holde på hæklenålen, som du holder på din blyant”, erklærede hun og sådan blev det og sikke meget lettere alting blev, da jeg fik styr på det.

Blander jeg mig så, når jeg ser dem, som holder anderledes på hæklenålen? Nej, men jeg har lyst til det hver eneste gang, for det gør den store forskel. Jeg lover det :-)

Lørdagssysler

Lørdagssysler

Om nogle timer rykker jeg igennem og stryger ud efter nogle kulørte lynlåse, men indtil da vil jeg nyde, at jeg har tid til at sidde og lave ingenting lige her ved siden af Kenneth ♥

Du vil sikkert også kunne lide