13

Jeg gider så godt …

Fibernet

Jeg er hjemme i dag. Vi har valgt at få fiber-net. Der er ikke så meget at betænke sig på, synes vi. De muligheder for internet, vi hidtil har afprøvet, har været udmærkede, men alle i én eller anden grad langsomme, ustabile eller ramt af uheld, så vi krydser fingre for, at det her bliver den løsning, vi håber på.

De forberedende øvelser er gjort. Nu skal vi bare tilsluttes og det sker altså ved hjælp af en tekniker, som lige nu borer gennem vægge, der har stået i mere end hundrede år. Det giver stof til eftertanke, for udviklingen går stærkt. Mange af de ting, vi oplever blive virkelighed nu, var utopier i min barndom og de fleste sci-fi-romaner er forlængst overhalet indenom af virkeligheden. Min fantasi rækker ikke til at forudse, hvad jeg når at opleve i min levetid, men jeg har en mor, som voksede op i et hjem uden telefon, radio eller tv.

Jeg er selv opvokset uden computer, mobil og et utal af tv-kanaler at vælge mellem. Verden er både vokset og skrumpet helt ubegribeligt bare de sidste tyve år og Oline glemmer ind imellem, at der en tid før den online-kultur, hun er en naturlig del af.

Om et øjeblik tager vi hul på endnu et trin på en stige, vi ikke ved hvor ender. Jeg gider så godt …

Du vil sikkert også kunne lide