18

I går

I går

I går. I går kunne jeg være blevet mor til en ung mand på 25 år. I går.

I dag er virkeligheden, at jeg er mor til en søn, der blev 16 år gammel. Smerten forsvinder aldrig, men den bliver mindre med årene. Tabet er virkeligheden og det er den, jeg forlængst har valgt til.

Alexander berigede vores liv. Han formede os. Han rustede os til resten af livet. Han værdisatte virkeligheden og det betragter vi stadig som en stor gave.

Oline har forlængst overhalet sin storebror i alder og år. Det er mærkeligt, synes hun, for han er jo stadig hendes storebror. Jeg forstår hende, for det er underligt at tænke på, at man har en storebror, som aldrig nåede den alder, man selv har. Hun savner ham. Vi savner ham. Han lærte os nyt hver dag. Han trådte nye stier for os. Han gav os nyt perspektiv og respekt for, at liv kan se meget forskellige ud.

I går tændte jeg lys for ham. I dag er han med mig, når jeg om lidt rejser ud i virkeligheden, ligesom han er hver eneste dag af resten af mit liv. Helt som det skal være.

Du vil sikkert også kunne lide