14

Sommerhus

Sommerhus

Huset her er til salg. Et sommerhus. Et lille, lavloftet og meget gammelt hus på kanten af Vesterhavet.

Jeg har altid holdt af dets plads i verden. Jeg kommer forbi det mange gange om året. Nu er det til salg. Jeg skal ikke have sommerhus. Ikke nu. Måske engang, men ikke nu. Skulle jeg, ville jeg overveje dette.

Sommerhus

Lanskab

Jeg kan lide det omgivende landskab og jeg er sikker på, at jeg kunne bruge mange, stille timer på at nyde udsigten, hvis jeg holdt til her. Bare sidde. Lave ingenting. Det er i virkeligheden alt, alt for sjældent, at jeg gør det. Altså laver ingenting.

Som barn var jeg god til at lave ingenting. Jeg husker stadig duften af varm sommerdag og fornemmelsen af stikkende, men dejlig og alt for fristende stubmark i ryggen, når jeg lå og bare iagttog skyer, der drev forbi på himlen eller den trygge fornemmelse jeg fandt liggende under mit skrivebord på det bløde, langluvede gulvtæppe. Her faldt jeg ind imellem i søvn bare fordi, jeg lavede ingenting.

Jeg vil øve mig på at lave absolut ingenting.

Sommerhus

Sommerhus

Udsigten er fantastisk til alle sider og der er kun en lille spadseretur til hav og strand. I dag duftede her fantastisk. Forår duftede der af, men det snyder og der er råt endnu. Der gik ikke mange minutter før jeg begyndte at glæde mig til, at jeg igen skulle sidde i en varm bil, for selv den milde brise var nok til, at jeg var iskold i løbet af et øjeblik.

Her fra var vi en tur omkring Bratbjerg og ad bagvejen sydover, for igen at ramme Aalborg. Det er smukke, øde landskaber, man kommer igennem. Vi kan lide dem.

Bilstrik

Når vi kører søndagstur, strikker jeg. Jeg er passager og lader Kenneth om at føre automobilen. For øjeblikket løbet jeg rundt med en lille kurv, som indeholder forskellige udviklingsprojekter. Jeg strikker, mens vi vender verden og nyder, at vi bare er to og ikke kan gøre meget andet end at være. Det er næsten som at gøre ingenting. Jeg øver mig jo :-)

Du vil sikkert også kunne lide