6

Strik til de små

Jeg elsker strik til de små. Jeg er vild med det. De små ting er mit åndehul, mit tilflugtssted og min form for eskapisme, når større ting driller. Jeg bruger de små stykker strik til at finde tilbage i strikkeformen, hvis den i en periode svigter. Jeg bruger dem, når jeg har begyndende ondt. Jeg strikker småt, når jeg har brug for at tilfredsstille hungren efter at komme i mål med et stykke håndarbejde og jeg gør det, når lysten til netop den type strik bare melder sig, for jeg har jo MormorKassen, der altid kan bruge lidt flere kærlighedprodukter.

Strikk i all enkelhet

Jeg elsker, når der kommer nyt på opskriftshimlen. Det er skønt, når der kommer ny inspiration og i disse år sker der virkelig noget på den norske strikkefront. Ligesom vi i Danmark har fået en renæssance på håndarbejdsfronten, har de i Norge også genopdaget strikken og det udmønter sig blandt andet i nogle skønne opskriftsbøger.

Jeg har bestilt fire skønne strikkebøger hjem fra Norge. Alle er de fyldt med lækre og inspirerende fotos, varierede og fristende modeller og de giver mig lyst til at strikke småt. Noget jeg ikke har kunnet i mere end en uge, hvor sygdom og skulder og albue har forhindret, at jeg har strikket ret meget. Jeg er til gengæld helt med på film-fronten, hvor jeg har svælget i romantiske film, som kun jeg orker at se. Man skal benytte sig af, at man er alene hjemme, men altså… her er strikkeinspiration til et stykke tid, tror jeg …

Strikkebøger

Jeg er meget begejstret for alle fire bøger. De rummer hver især skønne modeller og allerbedst er det, at de fleste kan strikkes også af nybegyndere, så uden den store og mangeårige strikke-erfaring, kan du alligevel strikke skønne ting til dine små og der ligger en stor tilfredsstillelse i, at det er hjemmestrik, du putter ungerne i, synes jeg.

Jeg har selv strikket utallige stykker børnetøj, som er slidt til ukendelighed, fordi det er gået i arv fra barn til barn. Så er der noget ved at strikke selv :-)

De fire bøger er:

Strikk i all enkelhet –  30 strikkeopskrifter til børnehavebørn af Marte Helgetun

Elsker du at strikke og er du vild med klassisk, praktisk børnestrik, er bogen her lige noget for dig.

Forfatter og designer Marte Helgetun har leget med garn og pinde det meste af livet og i denne charmerende strikkebog, præsenterer hun mere end 30 skønne opskrifter til børnehavebarnet. Der er opskrifter på trøjer, jakker, korte og lange bukser, veste, huer, nederdele og kjoler m.m. Opskrifterne er i str. 1-6 år. Opskrifterne er enkle, uden forkortelser og meget pædagogisk skrevet.

Bogen er fuld af skønne billeder og helt klart et must-have i samlingen, synes jeg.

Bogen er på norsk.


 

Voksne ingen adgang –  en skøn strikkebog af  Heidi Grønvold og Anna Enge

I bogen Voksne ingen adgang har Anna og Heidi leget med børnestrik til både hverdag og fest. Den skønne strikkebog indeholder ikke mindre end 60 opskrifter på skønt strik til børn i alderen 0-10 år og der er alt fra festkjoler, børnehave-trøjer, bukser og helt  til ridder-huer og det hele i skønne mønstre, fine farver og med det, der kendetegner opskrifterne fra Pickles; at de er nemme at strikke og med næsten ingen montering.Opskrifterne egner sig også til dig, som er mindre erfaren strikker. Opskrifterne er enkle og nemme at gå til og de er med gode forklaringer hele vejen, så du skal ikke tøve med at tage livtag med opskrifterne. Du vil elske dem! :-)Bogen er på norsk.


Strikk til barn –  sjarm i hver en maske af Marte HelgetunElsker du at strikke og er du vild med klassisk, praktisk børnestrik, er bogen her lige noget for dig.Forfatter og designer Marte Helgetun har leget med garn og pinde det meste af livet og i denne charmerende strikkebog, præsenterer hun mere end 60 skønne opskrifter på trøjer, jakker, bukser, kjoler, huer, tørklæder og alt der i mellem. Opskrifterne er i str. 0-6 år. Opskrifterne er enkle, uden forkortelser og meget pædagogisk skrevet.

Bogen er fuld af skønne billeder og helt klart et must-have i samlingen, synes jeg.

Bogen er på norsk.


Strikk til smårollinger–  af Eli Østergård & Mette HarboHvordan laver man søde modeller, som også opfylder børns behov for varme, komfort og bevægelsesfrihed, uden det bliver alt for kompliceret?Bogen her indeholder mere end 50 opskrifter, som opfylder netop de ønsker til strikken, vi giver vores børn/børnebørn på. Den er fyldt med spændende opskrifter på smuk og praktisk strik – og det hvad enten du er nybegynder eller erfaren strikker. Her kan alle være med!

Opskrifterne er en god blanding af klassisk, retro og moderne design og snit. Alle opskrifter har angivet sværhedsgrad, så du ikke får startet på noget, der måske er for stor en mundfuld endnu.

Eli Østgård (f. 1969) og Mette Harbo (f. 1975) driver den populære blog GustavogBerta.blogspot.no. Søstrene har tilsammen elleve børn og er naturlig nok interesseret i småbørnsmode og strikkemode. Eli er uddannet sygehjælper og bosat i Drammen, Mette er uddannet guldsmed og bor i Stavanger.

Bogen er på norsk.

Jeg er helt klar til at låne en stak af bøgerne hjem i weekenden. Tænk om Feddet blev klart og vejret blev til strik derude. Så skulle pokker da stå i, at jeg ikke havde idéer nok :-)

Du vil sikkert også kunne lide