6

Sønderho – Nordby – Sønderho

Fanø er en lille ø med tre byer; Nordby, Rindby og Sønderho. Nordby er den største. Det er her, færgen lægger til og her, man får den første kontakt med øen. Her er butikker, små stræder og gader med smukke, velholdte huse og en skøn stemning overalt.

Jeg har kun boet i Sønderho, så jeg var ikke så bekendt med byen, da Kenneth og jeg tog turen på de 13 km fra øens syd-spids til modpolen Nordby. Vi parkerede nede ved Brugsen, satsede på tørvejr (vi skulle blive skuffede på den konto) og bevægede os langsomt og mageligt op gennem byen. Vi havde været her dagen forinden, hvor vi skulle på apoteket, så en lille del af byen var afdækket, men nu startede vi i den anden ende og håbede på, at vi ville overraskes af et eller andet.

Det første der mødte os, var et skilt på stakittet ind til et hus, hvor der på bagsiden af stakittet var fæstnet en hylde med diverse. Sådan kan man jo også angribe entrepreneurship og historien melder intet om successen.

Nordby, Fanø i september 2015

Byen er hyggelig. Der er smukke huse allevegne. Der er stemningsfulde gårdhaver, velholdte huse og hyggelige (få) butikker.

Nordby, Fanø i september 2015

Nordby, Fanø i september 2015

Nordby, Fanø i september 2015

Nordby, Fanø i september 2015

Nordby, Fanø i september 2015

Nordby, Fanø i september 2015

Det var hyggeligt at slentre gennem byen. Det var også billigt. Man forkøber sig ikke i Nordby. Jeg købte et par bøger i boghandelen, et tørklæde, nogle virkelig varme hjemmesko i merino-uld og havde alligevel ikke forkøbt mig.

Da det begyndte at styrt-regne, trak vi indenfor på Fanø Skibsfart & Dragtsamling. Her fik vi en lille times tid til at gå med at beundre de smukke dragter og læse lidt om skibsfarten på Fanø.

Fanø Skibsfart & Dragtsamling

Fanø Skibsfart & Dragtsamling

Fanø Skibsfart & Dragtsamling

Fanø Skibsfart & Dragtsamling

Vi ville egentlig gerne have et eller andet at spise, men fandt ikke rigtigt et sted i Nordby. Vi vendte om og slentrede ned i retning af bilen igen.

Nordby, Fanø i september 2015

Nordby, Fanø i september 2015

Vi ville køre ned til Sønderho. Der er to spisesteder dernede. En sen frokost ville passe os rigtig godt, men Kromanns Restaurant lukkede køkkenet mellem 15-18 og på Sønderho Kro mente de sig i stand til at afgøre, at man ikke spiste andet end lagkage efter klokken 15 og indtil aftenserveringen startede, så begge steder slap da for vores penge. Sådan skal det heller ikke være.

Du vil sikkert også kunne lide