33

Nye tommelfingre

I aften er det min tur til at nyde en aften i strikkecafé. Jeg glæder mig, for jeg hygger mig stort med at dyrke en af mine yndlings-discipliner; at strikke. Når jeg får lov til at fordybe mig i godt selskab, som også byder på grin, kloge ord og ny visdom, bliver det ikke bedre.

Jeg har taget det nemme strikketøj med. Et stykke strik, der ikke fordrer stor koncentration, tåler afbrydelser og i det hele taget bare er gammelkendt lige-ud-ad-landevejen-strik, som levner plads til alt det, jeg beskrev ovenfor. Jeg skal ikke lære nyt i aften. Det gjorde jeg i forgårs. Jeg lærte at strikke nye tommelfingre.

Måske du ikke gider strikke eller for den sags skyld bruge vanter, men jeg har altid elsket at strikke dem og jeg kan lide at blive udfordret, men allerbedst kan jeg lide, når det helt enkle bare er genialt og rigtig godt tænkt. Så står det sagtens alene, synes jeg. Nedenfor har jeg brugt tommelfingeren til et par smukke, enkle vanter uden rib – det kan tilføjes, hvis man kan lide det – og med en helt klassiske aflukning foroven. De sidder umanerlig godt og tommelfingeren er så nem at strikke, at jeg stadig smiler ved tanken.

Nye tommelfingre

Når jeg får tid, vil jeg forfatte en opskrift. Jeg vil måske lige strikke dem op i en herre- & børnestørrelse også, så jeg har maskeantallet på plads og jeg må måske også lige sætte en rib på et af parrene, fordi mange efterspørger det, men jeg er faktisk selv vild med det helt enkle udtryk og så måtte jeg faktisk strikke den tommelfinger om fire gange, inden den endelig lykkedes for mig. Mest af alt fordi den er så utrolig simpel, at jeg faktisk slet ikke troede nok på mig selv til, at den lykkedes. Det måtte da være mere kompliceret, end det jeg gjorde, syntes jeg. Det var det ikke, men jeg er virkelig ikke god til at læse opskrifter. Giv mig fotos, så jeg kan forstå, men dem var der ingen af på den spanske side, jeg fandt beskrivelsen af tommelfingeren på.

Måske er min ikke helt magen til, men den virker og det er da det vigtigste, synes jeg :-)

PS – jeg er fristet til at strikke dem en halv meter lange i skaftet og i den blødeste alpaka. Det kunne da være rigtig, rigtig lækkert ♥

Du vil sikkert også kunne lide