7

Stribevis – en opvisning i tålmodighed

Jeg holder af at være passager, når jeg er på tur med Kenneth. Jeg elsker at køre bil. Jeg elsker at køre min bil. Jeg bliver glad indeni, når jeg lægger fra land og skruer op for musikken, finder speeder-foden frem og mærker det sus af frihed, der aldrig nogensinde har forladt mig, siden jeg fik min allerførste bil, men jeg elsker altså at være passager, når jeg er på tur med Kenneth.

Jeg strikker. Jeg holder så meget af at køre i bil, at jeg falder helt til ro indeni, når jeg sætter mig på passagersædet og med et stykke strik, er det for alvor godt at stævne ud.

I et stykke tid har jeg haft et stykke strik med. Kun den ene ting. Meget standhaftigt har jeg holdt fast i aftalen med mig selv. Først til ende med dette, inden jeg strikker andet, når jeg er på fire hjul. Et langt, rib-strikket halstørklæde. Jeg hader rib. Jeg er i hvert fald ikke stor fan af rib. Jeg synes, at det er kedeligt, men til ture i en bil, har det vist sig, at det passer perfekt. Der skal ikke tænkes en hel masse, men bare strikkes og det er så nemt, at jeg uden problemer følger med i verden. Jeg behøver ikke kigge på strikketøjet.

Stribestrik

Resultatet er blevet helt, som jeg drømte om. Godt to meter varm, blød kærlighed. Tak for det, Liselotte.

Jeg fandt for længe siden farverne frem og besluttede mig hurtigt for, at det skulle være color-block-inspireret. Ikke noget med små, korte striber hele tiden, men gerne brede, solide striber brudt af enkelt smalle. Sådan er det blevet.

Stribestrik

Det er strikket af rester. Garn jeg har liggende. Jeg har en stor (som i rigtig stor) kurv stående med alle mine rester i højlandsuld. Jeg går og kigger på den hver dag og den er en stor inspiration.

Jeg elsker, at jeg kan strikke af resterne. Her er det som sagt højlandsuld og en gennemgående garn, som også er en rest fra tidligere; nemlig en Alpaca Sky, som efterhånden er år gammel. Alpaca Sky kunne sagtens erstattes af Blackhill Superfine Alpaca, men jeg havde besluttet, at dette skulle strikkes af rester og sådan blev det og det blev godt.

Stribestrik

Fakta:

Opskrift: Stribevis, strikket ud af hovedet – 100 masker, rib 2 x 2 og godt to meter.  

Garn: Halstørklædet er strikket i en skøn kombination af Blackhill Højlandsuld fra Garnudsalg i skøn forening med en gammel Alpaca Sky (udgået) samme sted fra giver den fineste, bløde oplevelse. Alpaca Sky vil sagtens kunne udskiftes med Blackhill Superfine Alpaca.

Pind: 4

Garnforbrug: I alt 342 gram omtrent fordelt således: 192 gram uld og 150 gram alpaca

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Stribevis er skøn, varm og smuk. Jeg har opøvet en tålmodighed, jeg slet ikke vidste, at jeg var i besiddelse af og jeg øver som sagt min evne til at være i processen i stedet for at fokusere på resultatet. Det virkede denne gang. Jeg har faktisk nydt at strikke dette og Kenneth har lagt bestilling på et magen til – i andre farver altså ;-)

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

Du vil sikkert også kunne lide