14

Julen 2015

Det først jeg gjorde, da jeg stod op, var at tænde lampen i køkkenvinduet. Den hænger fortsat og er så smuk, når lyset endnu ikke har fundet vej til verden. Den minder mig om julen.

Det har været en skøn jul. Sådan en jul, hvor alting er gået godt og lige efter bogen. En jul fuld af dejlige overraskelser, skønne mennesker, smukke og længe ønskede gaver og dejlig mad. En jul med god tid. Det trængte jeg til. Det hele altså …

Julen 2015

I går til middag vinkede vi farvel til Heidi, Irma og Annemette, som kørte mod Valby igen. De skal arbejde i dag, men inden fik vi nogle skønne dage fyldt med alt det, der gør en skøn jul.

Jeg har ikke taget ret mange billeder. Jeg har vist bare haft brug for at læne mig tilbage og nyde, så det har jeg i dén grad gjort.

Julen 2015

Julen 2015

Julen 2015

Julen 2015

Julen 2015

Julen 2015

Vi har været så heldige også at have mor her de fleste timer. Vi har hygget os. Vi har leget, tegnet, spist, grinet, spillet og snakket til den store guldmedalje.

Vi har naturligvis været på kirkegården hos Alexander. Det hører med til vores jul, at vi er oppe forbi og bruger tid på at mindes dem, vi ikke længere har glæden af at have i vores liv. Det bliver ikke rigtigt jul, før vi har været deroppe og der var akkurat lige så stemningsfuldt, som der plejer at være. Der var tændt levende lys langs alléerne og det er en helt særlig oplevelse at komme der den 24. december.

I går efter gæsterne tog hjem, tog vi os sammen. I løbet af et par timer havde vi fjernet alle spor af julen. Måske ville jeg normalt have ladet juletræet stå længere, men med de varmegrader træerne har været udsat for, inden de er kommet indenfor i stuerne, er nåle drysset i lind strøm de sidste mange dage og jeg orkede ikke længere, at vi havde gulvet overstrøet med et grønt tæppe af grannåle. Ud røg det og med det også resten af julen.

I går aftes, da vi satte os til rette i sofaen, var der kun spor af julen på det udvalg af gode sager, der stod på bordet, for vi kommer vist aldrig til at ramme den der magiske grænse for slik og kager, som rækker lige præcis til julen er slut og så ikke længere.

Jeg har ferie. Jeg har fortsat ferie. Jeg skal ikke arbejde før i det nye år. Jeg er SÅ glad for det og jeg nyder, at i dag er min dag. Jeg vil hente hyacinter indenfor. Jeg vil strikke. Jeg vil se tv. Jeg vil drikke te og spise appelsiner. Jeg vil bare nyde, at jeg skal ingenting.

Du vil sikkert også kunne lide