8

Tørret frugt og skønne krydderier i fin forening

Tørret frugt og skønne krydderier

Tørret frugt og skønne krydderier udgør hjørnestenen i mange af mine søde bagværk. Jeg elsker at eksperimentere med forskellige sammensætninger af enten frugter eller krydderier eller begge dele. Det er ikke alt, der bliver helt igennem uforglemmeligt, men faktisk fungerer langt det meste rigtigt godt og jeg ærgrer mig efterfølgende over, at jeg – som sædvanlig – ikke har lavet noter undervejs. Så er jeg jo nødt til at forsøge at eftergøre og så går tiden med hele tiden at gøre det. Jeg kan lide det.

Jeg er garanteret ikke den eneste. Jeg har rester fra julen. De har ventet på, at jeg fik tid til at bage. Der er skønne abrikoser, grønne rosiner, store, mørke rosiner, figner og dadler i massevis og så er der en skuffe fuld af de skønneste krydderier. I køleskabet er både kærne- og almindelig mælk. Jeg har gær og æg, mel i poser og al den sukker, der skal til den slags. Jeg mangler bare tiden.

I weekenden er tiden der måske. Jeg elsker at bruge en del af weekenden på at bage. Jeg slapper af. Jeg nyder, at jeg står midt i husets hjerte, køkkenet, og kan snakke livligt med resten af familien, mens jeg eksperimenterer, ælter og former. Når duften begynder at spredes, indfinder alle sig. Så er de klar til te og nybagt brød af den fineste slags. Måske. Der er jo aldrig garantier, når det er mig, der bager. Kun på de fantastiske kardemommeboller. De kommer med en garanti, hvis du ellers følger opskriften. Jeg lover dig, at de er verdens bedste.

Du vil sikkert også kunne lide