10

Done deal, Dordogne.

Dordogne, sommeren 2015

Done deal, Dordogne, for sådan endte det nemlig. Der var ikke langt fra tale til handling i går. Det viste sig, at alle var enige om, at med pool lige udenfor soveværelset, udsigt over bølgende kornmarker fra terrassen og en af de hyggeligste byer, vi nogensinde har været i, indenfor rækkevidde, var der ikke meget at betænke sig på.

Dordogne, sommeren 2015

Jeg huskede pludselig, at nabohuset var til leje sidste år. Det tog ikke lang tid at finde det. Det tog endnu kortere tid at skrive til ejeren. Det viste sig, at det stadig var ledigt. Måske er der ikke mange, som gider bo helt ude, hvor kragerne har både sovepose og madpakke med, men vi elsker det. Ingen afstande er uoverkommelige i en ferie, så vil vi liv, er det lige indenfor rækkevidde. Mest af alt vil vi stilhed og hinanden. Det får vi lige her, hvor vores lille stykke sommer-Paradis er.

Dordogne, sommeren 2015

Der er marked hver søndag i nabobyen Issigeac. Fantastisk marked. Stort og bugnende og med masser af glade, søde mennesker i boderne, der falbyder alt fra frugt og grønt til stråhatte og kjoler. Der er musik, søde kager, friske limonader og steder at hvile benene, når man ikke orker mere.

Dordogne, sommeren 2015

Dordogne, sommeren 2015

Der er Issigeacs beskedne, men smukke kirke. Sidste år var en gennemgribende renovering i gang. Hvis jeg kender dem ret, er den ikke til ende, når vi vender tilbage.

Når trætheden overmander, er der den smukkeste vej tilbage til den landsby, vi skal bo i. Der er høns på vejen, vinbønder og de mest fantastiske solnedgange. Der er frisk-slynget honning, duften af vilde urter og firben, der lusker i tusmørkekrat. Der er bare fødder på lun asfalt. Der er udsigt til mere i morgen.

Dordogne, sommeren 2015

Dordogne, sommeren 2015

Dordogne, sommeren 2015

Dordogne, sommeren 2015

Dordogne, sommeren 2015

Dordogne, sommeren 2015

Jeg er klar til kokos-yoghurt, sene aftener med smukke solnedgange, friske salater og grillet fisk. Jeg er frisk på sene eftermiddags-cocktails, oliven, masser af oste og ture ind i klippehuler, hvor historiens vingesus gemmer sig. Jeg melder mig frivilligt til at test-svømme pool, tjekke sol-olien og undersøge, om de bøger, der er pakket med, er værd at læse.

Åh, hvor jeg dog allerede glæder mig. Jeg glæder mig til at gense, for jeg elsker stedet.

Du vil sikkert også kunne lide