8

Søndag er strik og snak, hygge og Egg in the basket

Søndag er strik og snak, hygge og Boston Fried Eggs

Søndag er strik og snak, hygge og Egg in the basket, som vi har lært at lave dem af Jeff fra Alabama. Søndag er også en tømmermandsramt Oline, der nægter, at det har noget på sig, mens hun sidder og jamrer ved bordet i køkkenet. Søndag er bare sådan en skøn fridag, hvor der ikke er andre planer end at samle kræfter til ugen, der venter forude.

Egentlig havde jeg regnet med en tur i skoven eller ned i Ådalen, men det regner og man bliver virkelig, virkelig våd, når man er ude, så efter en tur ned i Garnudsalg efter forsyninger, har jeg besluttet, at det er helt i sin orden at afblæse al udendørs aktivitet og sætte gang i planlægningen for resten af dagen, som så tilbringes indenfor. Strikketøjet har jeg fundet frem. Der er et par stykker, der er aktuelle lige nu.

Jeg strikker lidt på en Granite af Helga Isager. Det er den hvide i baggrunden. Den strikker jeg i garn fra lageret og jeg er så heldige, at noget af det, der gemmer sig på mit lager, er et par cones af Alpaca Sky, som er den blødeste, fineste, hvide alpaca. Den bliver fantastisk og jeg åbner den foran, så det bliver en cardigan i stedet for en bluse. Det sidste bruger jeg nemlig ikke.

Søndag er strik og snak, hygge og Boston Fried Eggs

Det grå strikketøj er en lille Bella til forretningen. Bare et lille stykke strik, som kan komme i udstilling og siden ende hjemme i mormor-kassen, hvor det kan vente på, at jeg forhåbentlig en skønne dag bliver mormor til en, som har lyst til at gå i kjole.

I Bella sidder et af mine bedste værktøjer næst efter mine strikkepinde, som i dette tilfælde er ADDI Turbostrikkere, men lige så godt kunne være en af de mange andre pinde, jeg kan lide at vælge mellem, når jeg strikker. Det er mine maskemarkører. De findes i et hav af forskellige udgaver, men for nogle år siden forærede Kirsten, som tidligere var ansat i Garnudsalg, mig en lille samling små, tynde ringe med perler på. De ringe blev hurtigt mine yndlinge, for de fylder ingenting, dingler ikke og er i det hele taget ikke visuel støj for sådan én som mig. Siden har jeg suppleret med ringe uden perler, fordi jeg har brug for visuel ro, for at nyde optimalt og ligner du mig, optimerer du strikkeoplevelsen, ligesom jeg gjorde, da jeg investerede i disse sølvringe.

De er helt enkle og meget fine. De er spinkle, som de skal være. De er utroligt gode at have siddende i arbejdet, fordi de intet fylder og jeg nyder, at de er så utroligt nemme at flytte fra venstre til højre pind – også i fart. Derfor har jeg bedt Kenneth finde nogen, som er overkommelige i pris, så jeg kan dele min glæde ved dette simple, men utroligt behagelige værktøj med alle dem, der handler hos Garnudsalg. Jeg er spændt på, om det lykkes, men han er god til den slags.

Søndag er strik og snak, hygge og Boston Fried Eggs

Mine små strikkemarkører har jeg samlet i en lille pose, jeg vist har fået en ring i engang. Den passede perfekt og de ligger altid i min strikketaske.

Søndag er strik og snak, hygge og Boston Fried Eggs

Oskar ligger lige ved siden af mig, Han holder også søndag. Han rører sig ikke ud af flækken, men nyder, at han ligger op ad mig og radiatoren på én gang. Det er lykken, synes han.

Om lidt er der Egg in the basket. Vi glæder os, han og jeg.

Du vil sikkert også kunne lide