8

Jeg er født i Danmark …

Jeg er født i Danmark. Her er foråret kommet. Ikke at man kan mærke det, når man bevæger sig udenfor, men den er god nok. Foråret er her. Vi kan ikke klage i Nordjylland, for vi har haft det smukkeste vejr hele bededagsferien. Sol fra en omtrent skyfri himmel hver eneste dag.

Vi har været i Lønstrup og vi har været i Aalborg. Faktisk har vi været på tur omtrent hver dag i den forlængede weekend. Det har været godt for mig, for jeg bruger meget energi på at sende tanker til Jeff i Alabama. Han kæmper for livet lige nu. Han ligger i respirator efter hjertesvigt. Han er 42 år gammel og far til tre. Han er et skoleeksempel på de fattige amerikanere, som ikke får passet godt nok på sig selv, fordi det er så utrolig svært at flytte sig ud af fattigdommen i landet, som hylder parolen “enhver er sin egen lykkes smed”.

Jeff er ikke lykkedes. Han betaler den ultimative pris for en livsførelse, som hænger uløseligt sammen med den fattigdom, han har levet med og i.

Forår i Danmark

Jeg tænker mange tanker i disse dage. Jeg er taknemmelig for, at jeg er født i Danmark. Jeg opdager på ny, hvor priviligeret jeg er. Jeg kan se, at vores adgang til et socialt sikkerhedsnet, som er strukket til sit yderste i disse år, gør en god og vigtig forskel for vores svageste. Jeg kan se, at adgangen til sygehusvæsenet gør, at vi ikke behøver overveje, om vi orker ydmygelsen ved at være en af dem, der ikke er forsikret og af den grund må vente sidst i køen og derfor vælger det fra, når det er vigtigt for helbredet og livskvaliteten. Jeg ved, at jeg aldrig skal vælge mellem mad eller medicin, men altid vil have adgang til begge dele. Jeg har sikkerhed for, at mit barn har adgang til en bred vifte af uddannelser, som er gratis og endda med økonomisk hjælp undervejs. Jeg mener fortsat og mere end nogensinde, at velfærdssamfundet er værd at bevare og forsvare.

Jeg har kendt Jeff i mere end femten år. Vi har delt så mange tanker og idéer. Vi har delt drømme. Vores fælles drøm har altid været, at Jeff en skønne dag skulle komme til Danmark på besøg. Vi vidste, at han aldrig fik råd, men jeg har sparet op. Stille og roligt. Vi er der om et øjeblik.

Kald mig bare naiv, men jeg håber stadig, at det sker en skønne dag. Jeg hepper på dig, Jeffrey ♥

Du vil sikkert også kunne lide