15

Willowbank – det fineste sjal

Jeg elsker sjaler. Jeg bruger dem. De kommer ikke til at ligge på hylden i skabet, men bliver faktisk flittigt brugt. De skiftes ud med årene, men der er sjaler, som har overlevet i mange år. Jeg har f.eks. et stort færøsk, skønt og varmt sjal; Stóra Dímun. Det er vinterens yndlingssjal, for det varmer skønt og er så stort, at det kan erstatte en plaid.

Det er ikke sådan et, jeg nu har strikket …

Willowbank

For måneder siden så jeg på Instagram, at Ysolda Teague viste små smagsprøver på et kommende sjal. Det tiltalte mig og jeg holdt intens øje med, hvornår hun skulle udgive opskriften. Da den endelig udkom, købte jeg som en af de første opskriften. Jeg startede også på sjalet. Garnvalget var jeg ikke helt tilfreds med, så det endte med at ligge i et hjørne og samle støv. Så kom inspirationen forbi i sidste weekend i form af Ullas smukke udgave.

Willowbank er et skønt sjal, som i princippet kan strikkes til at være lige det, du har brug for. Det kan strikkes i en varm, fluffy uld, som vil gøre det groft, tykt, stort og varmt. Det kan også strikkes i en tynd, fin kvalitet og resultatet vil være et skønt, elegant og meget fint sjal. Jeg er landet midt mellem de to.

Jeg har strikket et sjal, som er sådan hverdagsagtigt. Et anvendeligt, semi-stort og faktisk utroligt smukt sjal. Her flasher jeg det med morgenhår og Kenneth som kanon-fotograf, for selvfølgelig skal det ses på – også selvom det skam er smukt liggende fladt også.

Willowbank

Jeg har strikket sjalet i gammelkendte kvaliteter, men Pacalinaen kom med, fordi jeg blev inspireret af Ulla, som jo var forbi i sidste weekend. Hun havde strikket den kvalitet med i sit og jeg elsker altså, at den lille følgetråd giver så intens en hør-fornemmelse. Jeg er nemlig vild med hør, men kan ikke strikke af det rent, så det er en vidunderlig løsning at bruge en følgetråd.

Willowbank

Fakta:

Opskrift: Willowbank af Ysolda Teague.

Garn: Sjalet er strikket i Blackhill Højlandsuld i farven Rullesten sammen med Blackhill Pacalina i farven 27.

Pind: 4

Garnforbrug: I alt 278 gram fordelt på 2 nøgler uld (2 x 100 gram) og 2 nøgler Pacalina (2 x 50 gram).

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Sjalet er blevet meget fint og jeg har lyst til endnu et, selvom de lange vrangpinde ikke var min favoritdisciplin. De var resultatet værd, synes jeg :-)

Du kan se mere her.

Du vil sikkert også kunne lide