19

På aftenvisit på Vrads Station

Vrads Station

Vi har været på aftenvisit på Vrads Station. Lørdag tog vi benene på nakken og strøg ud i verden. Vi skulle lige hente lerpotter og muld, men derefter satte vi kursen mod Vrads. Vi havde nemlig en dejlig aftale med Anne og Amanda nede på Vrads Station.

Som sædvanlig var der travlt og masser af mennesker, da vi kom, men vi kan heldigvis selv finde vej ind og ud af huset, så det tog ingen tid, før vi var i gang med at hilse på stort og småt. Vi fik en skøn frokost, dejlig kaffe og allerbedst tid til at vende verden med Anne og Amanda, da huset igen blev stille. Det betød også, at vi nåede at opleve stationen om aftenen, når alt er faldet til ro og det er en ganske særlig oplevelse.

I skoven var der stort set ikke en lyd ud over de gæster, der skulle overnatte i shelteret lidt længere oppe ad vejen og så de småfugle, som lige skulle pippe godnat. Ud over dem, var der stilhed.

Luften og duften er noget helt for sig selv i en skov. Vrads er ingen undtagelse. Anne og jeg gik ude, for Anne skulle skifte et par planter ud. Der var en vidundelig duft af muld og graner.

Det var – uden overdrivelse – en af de bedste sommeraftener endnu. Stilheden og snakken. Den slags gør godt i hjertet.

Egentlig skulle vi retur til Oskar, men vi lod os rive med og tog endnu et par timer, inden vi forlod Anne, Amanda og stationen midt i skoven.

Vrads Station

Jeg nåede at feje lidt fliser, snakke med et par drenge på tur og undre mig over en mand, med fez, der spadserede rundt i skovens udkant. Han så ud til at hygge sig, så mon ikke han var en del af selskabet i shelteret længere oppe ad vejen. Jeg tror det. Var jeg ikke allergisk overfor myg, ville jeg elske en nat i skoven.

Om morgenen er jeg sikker på, at jeg kunne snige mig indenfor nede på Vrads Station og få en kop morgenkaffe og lidt friskbagt brød.

Til sidst var der ingen vej udenom. Vi måtte pakke sammen og sætter kursen mod Himmerland. Vi kørte gennem sommernatten, mens vi nød det utroligt smukke Danmark, vi er så heldige at bo i.

Sådan en aften og nat føles lykken helt nærværende.

Du vil sikkert også kunne lide