7

På landet er Danmark smukt og himlen høj

Danmark er utrolig smukt for tiden. Bølgende kornmarker. En himmel, som skifter rask mellem blå og grå. Farver, der er intense og mættede. Gule grøftekanter vidner om sensommer. Før vi ved af det, er sommeren forbi og vi kan ikke prale af, at den har været fuld af sol og varme, men vi kan få det bedste ud af det, vi bliver givet.

I går aftes prøvede vi at gøre netop det, da jeg pakkede et par smukke, unge damer sammen i bilen og kørte dem ud på landet.

På landet - Danmark, sommeren 2016

På landet er Danmark smukt og himlen høj

Det var endelig blevet tørvejr, så der var basis for en tur ud, hvor stilheden hersker. Jeg ville gerne fotografere og de unge mennesker ville gerne med, så vi krøllede Oline sammen på det bagsæde, der ikke rummer andet end to liter mælk og en ben-amputeret dværg og for øvrigt kun når vi har medvind og det går ned ad bakke.

Der er nok at skælde ud over

Ja, der er nok at skælde ud over, hvis man regner med, at der skal være plads til børnene i en Brera, men jeg ELSKER den bil og den er min og ærlig talt, så er jeg fløjtende ligeglad med plads på bagsædet. Jeg mangler det ikke. Der var engang, hvor familien så anderledes ud, men nu er tiden en anden og jeg bestemmer selv.

Pigerne fik hurtigt Oline krøllet ud af bagsædet og så gik de i retning af ingenting. Troede jeg …

På landet - Danmark, sommeren 2016

Det skulle vise sig, at de var ude for at fange Pokemons og de gik glade flere kilometer ud af grusvejen. Det er noget med at komme langt udenfor tæt beboede områder, smide noget lokkemiddel og siden fange sjældent forekommende Pokemons og teorien skulle vise sig at holde vand. De fangede adskillige, mens de travede afsted på gruset.

På landet - Danmark, sommeren 2016

Vejret skiftede mellem blåt og gråt, men det holdt tørt og der var – på trods af en frisk blæst – lunt og godt.

Jeg nød at være udenfor. Tidligere på dagen var Kenneth og jeg kørt en stille tur nordpå. Ved Tversted havde vi gjort holdt ved Det Blå Ishus, hvor vi hver især havde valgt is til en temmelig stor vaffel. Den blev spist i bilen nede på stranden med udsigt til Vesterhavet, mens slagregn vredt slog mod sideruden, så det var skønt at lande hjemme og opleve, at der godt kunne blive tørvejr i Nordjylland.

Jeg nød at spadsere rundt først ude ved hovedvejen og siden et stykke inde af grusvejen, hvor jeg var kørt ind for at kigge efter pigerne. De kunne ses som små prikker langt ud i horisonten, men jeg kunne se, at de var på vej retur, så jeg parkerede bilen og steg ud for at nyde landskabet og fotografere lidt. Snart passerede de mig. De var på vej retur, mens de snakkede lystigt om de Pokemons, de allerede havde fanget.

På landet - Danmark, sommeren 2016

Jeg hentede dem næsten ude ved hovedvejen. De var glade, for det var lykkedes dem begge at fange noget, de slet ikke havde regnet med.

Vi kørte ad bagvejen hjem. Vi endte helt ude ved Ellidshøj og da Kenneth ringede for at spørge, om vi var ved at være klar til aftensmaden – hjemmelavede hotdogs – løj vi lidt og sagde ja, selvom der var må tyve kilometer hjem. Jeg vidste, at vi indenfor nogle minutter kunne komme på motorvejen, så selvom hjemturen ikke var lige så køn som udturen, så resulterede den alligevel i nogle af de bedste hotdogs, jeg nogensinde har smagt.

Han er god i et køkken, ham Kenneth ♥

Du vil sikkert også kunne lide