8

F I R E – eller et halvt kilo gråt guld

F I R E

Sommerferien er gået uden særligt meget strik, men…

Jeg har strikket FIRE og jeg er SÅ glad for den og meget tilfreds med resultatet. Den er strikket delvist på årets sommerferie og delvist hjemme på Tjørnevang, for jeg nåede aldrig i mål med den i Dordogne. Jeg havde vist for travlt med at nyde livet og sådan kan et stykke strik også fortælle en historie om, hvor god jeg er blevet til at slappe af og lave ingenting uden at behøve at have strik mellem hænderne.

Efter min mening indbyder stylingen i bogen 10 trøjer absolut ikke til at strikke denne skønne trøje og jeg er sprunget over den uden at kigge to gange, når jeg har mødt bogen, hvor den pryder forsiden. Efter Camillas version, var jeg til gengæld slet ikke i tvivl. Den skulle og måtte strikkes på et tidspunkt og det endte med at blive en pludselig og impulsiv beslutning på ferien.

Jeg havde egentlig ikke garnet med til denne strik, men jeg tænkte, at det sikkert ville gå fint med en kombination af Tilly WoolCot og Blackhill Højlandsuld. Jeg havde heldigvis ret. Efter ganske få pinde, kunne jeg se, at det sagtens ville fungere.

F I R E

Den hænger ikke godt på bøjle, men den hænger godt på Liselotte. Det sidste er det vigtigste og helt umuligt at få delagtiggjort verden i denne torsdag, hvor jeg snød mig til tiden med at tage disse billeder. Jeg skulle ikke nyde noget af at forstyrre andre, så du må nøjes med disse todimensionelle kig til F I R E.

Tyngde gør nogen gange strik endnu smukkere og F I R E er et godt eksempel

Den er blevet en anelse tung og det skyldes helt sikkert bomulden, men det er ikke mere, end den bare falder smukt, når man har den på. Den er en anelse taljeret. Det fungerer også særdeles godt.

fire 012

Fakta:

Opskrift: F I R E af Rachel Søgaard. Strikket i str. XL

Garn: Cardiganen/jakken er strikket i Blackhill Højlandsuld i farven Rullesten sammen med Tilly Woolcot i farven Blågrå 058.

Pind: 4½-5

Garnforbrug: I alt 524 gram efter vask og inklusive knapper – cirka fordelt på 300 gram uld og 235 gram uld/bomuld.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Cardiganen er blevet skøn og vil helt sikkert blive brugt flittigt, når efteråret sætter ind. Jeg har genopdaget sidesømmen som stabilisator i de lange strik. Nogen gange kan det bare godt betale sig at bruge tid på monteringen.

Du kan se mere her.

Du vil sikkert også kunne lide