11

Det roder lige en lille smule. Bare lidt …

Sengetøjet har været en tur omkring vaskemaskinen og er i gang med at tørre. Vinterdynerne er fundet frem af gemmerne og jeg har besluttet, at det er i dag, de skal afløse sommerens skønne, lette silkedyner. Det kølige vejr er ankommet. Der er stadig skønne sensommerdage at tage af og nyde, men nætterne er nu så kølige, at vi har frosset en smule gennem enkelte af dem. Det behøver vi ikke, så frem med vinterdynerne.

Vasketøj motioneres i den trofaste hjælper i bryggerset, mens vi er lidt overladt til manuelt arbejde, når det kommer til rengøring af overfladerne herhjemme. ALLE overfladerne. Der er nemlig gang i den på Tjørnevang.

Det roder lige en lille smule

Det startede med, at Kenneth gerne ville have en udgang til terrassen fra stuen. Fra den tanke tog det hele fart og laviner har det med at rulle meget længe herhjemme, så …

De sidste par dage er der isat to nye døre i stuen – begge med direkte adgang til terrassen og haven. En dobbeltdør kunne vel gøre det, tænker du måske nu, men vi bor jo et hus, som er præcis ethundrede år ældre end vi og derfor 152 år gammelt. Det er solidt bygget, vælter ikke, men også anderledes konstrueret, end moderne huse er. Huset er et gammelt bondehus med lavt til loftet, så der er var ikke plads til overligger og dobbeltdør, så løsningen er altså to døre ved siden af hinanden.

En kunne vel have gjort det, tænker du måske så nu, men nej. Det handler om lys, når man bor i et lavloftet bondehus og vi snupper jo en del af lyset i køkkenet, så vi dobler op i stuen.

Det roder lige en lille smule

I køkkenet får vi skøn udsigt til haven, når vi i fremtiden skal arbejde ved det nye bord, som kan etableres på væggen ud mod haven. Vi mangler det bord og ikke mindst skabene under det. Vi har verdens mindste køkken. Det fungerer, men det kunne altså være fantastisk med mere plads, så dette kunstgreb er netop for at skabe plads derude.

Det roder lige en lille smule

Nu kan vi etablere endnu en lang bordplade med skabe under. Det bliver fantastisk.

Det roder lige en lille smule

Vi bor lidt råt de næste uger, for som sædvanlig udviklede projektet sig. Vi skifter de sidste tre vinduer i stuen og de sidste to vinduer i køkkenet. Når det er gjort, skal vi i gang med inddækninger og ikke mindst min radiatorskjuler i form af en lav, lang bænk langs væggen under vinduerne inde i stuen. Det bliver så godt.

Indtil da må jeg stille mig tilfreds med, at husets største forandring i denne weekend bliver, at fladerne bliver rene og vinterdynerne fundet frem :-)

Du vil sikkert også kunne lide