5

Vi nåede et besøg på Louisiana

Vi nåede et besøg på Louisiana, da vi var på Sjælland i sidste weekend. Vi boede lige i baghaven, så det var så oplagt, at bruge en frieftermiddag på at kigge forbi.

Vi nåede et besøg på Louisiana

Stedet er utrolig smukt i sig selv, så der er al mulig grund til et besøg, hvis du er i nærheden. Vi nød, at vi fandt tiden til et besøg og så bar jeg over med lillesøster Annemette, som ind imellem var som et barn, der kedede sig. Hun og jeg deler ikke samme tilgang til kunst, men det er nu altid sjovt og berigende at dele med hende alligevel. Nogle af hendes indvendinger og meget af hendes undren, kan jeg sagtens forstå, men jeg tror bare, at det handler om at være til stede i nu’et og nyde den oplevelse, et stykke kunst giver. Hun er nok ikke helt enig, men sådan er det skønt og horisontudvidende at dele med dem, der ser verden fra et andet hjørne, end dit eget.

Meget gjorde indtryk …

Jeg var specielt vild med to udstillinger. Den ene; Taryn Simons An American Index of the Hidden and Unfamiliar, gav indblik i en ukendt verden og ikke mindst gav den næring til nye tanker, anderledes måder at dreje en sandhed på og så gav den mig chancen for at lære nyt. Jeg var vild med den udstilling og brugte lang tid på billederne og de medfølgende tekster.

Det var først ved et af de sidste billeder, at jeg opdagede, at der ved siden af den engelske tekst (som jeg læste) var en dansk oversættelse.

Den anden udstilling, som virkelig gav mig en oplevelse, var Daniel Richters Lonely Old Slogans. En udstilling fuld af kraft, som sprang lige ind i min sjæl og gav genlyd. Jeg blev både glad og urolig af de eksplosivt farverige billeder og jeg ville aldrig trives i daglig selskab med dem, men de var skønne. Helt igennem fantastiske og de trak dybe spor i mig.

Der går formentlig år, inden jeg næste gang kommer på Louisiana, men jeg glæder mig allerede.

Du vil sikkert også kunne lide