10

Torvedag i Aalborg er ingefær, klementiner og rugbrød

Lørdag er torvedag i Aalborg. Vi har et skønt grønttorv, som holder os forsynet med grønt, frugt, brød, fisk og kød. Vi er meget glade for at handle, hvor man kan mærke på varerne, lærer hinanden at kende og i det hele taget får en anden oplevelse, end den man henter i et supermarked. Vi handler også i butikker. Hver dag omtrent. Vi holder bare af turen ind til torvet. Jeg drømmer om, at boderne får selskab af mange flere stadeholdere. Der er plads til så meget derinde, men det kræver sikkert, at vi lokale bruger stedet og det er altså ikke sådan, at man står meget tæt derinde. Det kunne være virkelig dejligt, hvis udbuddet blev bredere, men måske den nye placering på Frederiks Torv vil tiltrække flere. Eneste udfordring og formentlig også problem er, at det er næsten umuligt at parkere inde i byen. Mange vælger turen fra, fordi de ikke orker at skulle lede efter en p-plads for derefter at betale dyrt for den, fordi de gerne vil handle lidt på grønttorvet. Jeg har ikke opgivet håbet om, at det vokser sig meget større – med mange flere boder af enhver tænkelig slags.

I lørdags var ingen undtagelse og jeg tog med, for skal jeg være ærlig, er det lige så ofte bare Kenneth, som suser af sted, mens jeg nyder kaffen og strikketøjet lidt længere hjemme i køkkenet.

Pladsen, hvor torvet nu er flyttet til, er min udsigt igennem mange år af mit arbejdsliv. Jeg sad på kontor på første sal i den grå bygning til højre i billedet nedenfor i de år, hvor jeg ikke længere tolkede på fuld tid. Her havde jeg udsigt til trafikken til og fra de frøkener, som udbød deres eftertragtede service oppe på førstesal i et af de gamle, slidte huse, som ikke er mere. I stedet er der kommet den nye bygning, du ser til venstre i billedet. Antallet af håndværkere, som lige smutter forbi i frokostpausen, er sikkert reduceret og frøkenerne er nok flyttet til nye lokaler, for de får sjældent lov til at lade sig pensionere.

På grønttorvet er altid god stemning. Her er også masser af det, vi skal have, så det er bare at finde den bod, man holder mest af at handle ved. Dette er vores. Her køber vi frugt og grønt. I lørdags fik vi blandt andet nogle virkelig skønne æbler, store og saftige klementiner og der ud over en bunke friske grøntsager og krydderurter, som skal forsøde ugens madindtag.

Torvedag i Aalborg er ingefær, klementiner og rugbrød

Kenneth købte frisk ingefær. Han spiser det. Skærer bare et stykke og tygger det. Det er alt for stærkt for mig, men han dufter dejligt længe efter og jeg elsker ingefær. Jeg snupper det bare i andre former. Ingefær-te er f.eks. en af mine yndlings-te og så holder jeg af det i gryderetter og salater, så kom an, men fri mig fra at skulle tygge mig gennem en frisk af slagsen. Det er jeg for meget tøsedreng til at kunne.

Hos Nørager Bageri køber vi verdens bedste rugbrød. I lørdags var vi lidt sent ude, så der var kun et halvt rugbrød tilbage, men det rakte fint til weekenden, så vi klager ikke. Det er desværre ikke et bageri, som ligger i vores baghave, men Lisette bor i nærheden, så jeg tror, at jeg skal alliere mig med hende i fremtiden. Hun gider sikkert godt købe rugbrød med.

Himlen bar blå og solen var fremme, da vi ankom. Alligevel var der isnende koldt at gå på torvet. Vind og skygge gjorde, at vi virkelig frøs, da vi endelig satte os ind i bilen igen. Så er det den rene luksus med varme i sæderne, for det gjorde en stor forskel, da vi skulle genetablere en fornuftig krops-temperatur. Vi fortsatte ud til City Syd. Vi havde et ærinde. Bagefter kørte vi hjem og spiste ostemadder, gulerødder og saftige æbler.

Til aften spiste vi porchetta. Den rakte helt ind i søndagen, hvor vi fik sandwich med steg og ved siden af en god salat.

Nu er det mandag. Solen skinner. Det bliver en god dag :-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide