17

Jeg strikker Hollows. Jeg har fundet ro i sjaler.

Jeg strikker sjaler. Jeg har fundet ro i dem. Lange, meditative rækker af ret og vrang har været med til at gøre ventetiden udholdelig i de sidste uger. Det er blevet til eksempelvis Hollows af Melody Hoffmann, som designer under navnet Mandarine’s. Et hvidt, blødt og stort sjal, som venligt og villigt omfavner mig og pakker mig ind i en sky af blød og lægende varme.

Hollows – En stor udfordring

Sjalet har været en stor udfordring og det er kun blevet færdigt, fordi det er strikket i lige præcis denne periode af mit liv. Det er strikket i en tidslomme, hvor jeg havde brug for lange, monotone gentagelser. Det gav det. Der er ikke de store udfordringer i det, hvis man er bekendt med venderækker. Resten er ret og vrang, tre r sammen og et par omslag hist og her. Udfordringen ligger i at finde den udholdenhed, der skal til, for at gøre det færdigt.

Jeg strikker Hollows. Jeg har fundet ro i sjaler.

En tidskrævende aflukning på Hollows, som var sliddet værd

Hollows er aflukket med en smuk, men tidskrævende picotkant. Den er også – og det er helt sikkert – kun færdiggjort, fordi sjalet landede i den omtalte tidslomme. Lige der, hvor jeg fandt ro i gentagelsen og det langsomme. Jeg nåede til vejs ende, inden jeg opgav. Det er godt, for resultatet er utrolig fint.

Jeg har strikket Hollows i den blødeste, råhvide BFL (Bluefaced Leicester), du kan forestille dig. Ikke alene er det blødt nu, men det var som smør at strikke med og det gjorde helt sikkert en del for min udholdenhed, at det var så dejligt et strikketøj at sidde med. Garnet er et lille special-parti, Kenneth har taget hjem til mig. Jeg elsker det.

Fakta:

OpskriftHollows af Melody Hoffmann fra Mandarine’s

Garn: Sjalet er strikket i BFL (Bluefaced Leicester) i råhvid. Et special-parti hjemtaget specielt til mig.

Pind: 4

Garnforbrug: I alt 366 gram efter vask.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Hollows er blødt som smør, varmt og i en facon, så det ligger rart om halsen og på skuldrene, men jeg er ikke vild med at konstruktionen efterlader sjalet med en underlig start-bule på trods af agressiv blokning med blok-wirer m.m. Jeg kan se på ravelry, at andre heller ikke er lykkes med at komme ud over denne lille, tossede detalje. Ærgerligt, for sjalet er ellers virkelig smukt og dejligt.

Du kan se mere her.

Du vil sikkert også kunne lide