12

Match and Move og Nuxe i en snæver vending

Aftenens curry stod på komfuret og putrede, så jeg sad stille ved bordet og strikkede. Jeg strikkede på Match and Move. Originalen er måske ikke så spændende endda, men hvis man bevæger sig ud af konforme striber og i stedet begynder at lege, kan der kommer forunderligt smukke resultater. Jeg ved det, for både Hanne og Ulla har strikket sjalet og har begge fået virkeligt smukke resultater.

Jeg strikkede i vores über-lækre Blackhill Lama Silke. Det var som at strikke med smør og pindene glødede, mens jeg flyttede maske efter maske og stille ventede på, at aftensmaden blev klar. Det gik godt …

Min uundværlige håndcreme

Garnet, jeg strikkede med, er glat og jeg strikker stort set altid på metal-pinde, så det kræver manuel spænding, når jeg strikker og med alt for vintertørre hænder, går det slet ikke. Jeg elsker min håndcreme fra Nuxe. Duften skulle jeg lige vænne mig til, da jeg for mange år siden fandt Nuxe på apoteket i Draguignan på en ferie i Frankrig. Siden har jeg elsket duften, for den minder mig om varme somre tilbragt i Frankrig med dem, jeg elsker og jeg fylder altid lagrene op, inden vi rejser nordpå efter årets sommerferie.

Efter aftensmaden strikkede jeg videre. Jeg manglede ikke meget for at være færdig, men som det ofte viser sig, så manglede jeg alligevel mere, end jeg troede. Det blev en sen aften, for jeg måtte simpelthen lige nå til enden af sjalet. Jeg var for tæt på til at kunne stoppe, så jeg sad stille i sofaen og så tv, mens jeg strikkede og lyttede til Kenneth, der er i gang med at pudse vægge i det, der skal ende som mit nye værelse med plads til at sy, strikke, male, tegne og hvad jeg ellers finder på. Jeg glæder mig sådan, så ind imellem slap jeg strikketøjet for lige at være inde og heppe på ham. Jeg er sikker på, at det gjorde en forskel, for han var nået langt, da jeg stod op i morges.

Jeg var også nået langt. Til vejs ende faktisk.

Jeg vågnede tidligt og klokken var derfor ikke mange, da jeg låste mig ind hernede i Garnudsalg. Jeg tændte lys på kontoret, bryggede en kop kaffe og fandt sjalet frem. Der skulle hæftes et hav af ender og jeg var utålmodig efter at få det gjort, for jeg er vild med det færdige resultat og kunne slet ikke vente med at tage det i brug.

Jeg er SÅ glad for det færdige resultat. Garnvalget er den rene egen-forkælelse. Silken giver en tyngde, jeg er helt vild med og fiber-kombinationen forærer mig en sublim følelse af luksus. Jeg er forelsket i garnet til tørklæder og sjaler og jeg har allerede det næste sjal i dette garn i tankerne.

Fakta:

OpskriftMatch and Move af Matina Behm.

Garn: Sjalet er strikket i Blackhill Lama Silke.

Pind: 3.25

Garnforbrug: I alt 250 gram.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Match and Move er virkelig sjovt at strikke. Konstruktionen er smart, men det rigtigt sjove er jo, når man kommer i gang med at lege med farver og striber. Jeg har lavet min egen unikke stribekombination og jeg er meget tilfreds med den, men den er min og jeg kommer ikke til at tælle, skrive ned og siden dele her, for det er alt for stort et arbejde for at dele noget, jeg egentlig synes skal være personligt og lavet, som vi hver især synes, det passer til os. Du kan stribe som originalen, eller du kan lege, som jeg har gjort. Begge dele er sjovt, er jeg sikker på.

Du kan se mere her.

Du vil sikkert også kunne lide