12

F R E D A G S L I S T E N

Endnu en uge er løbet gennem fingrene på mig og jeg undrer mig over, at jeg allerede er landet i  F R E D A G S L I S T E N  igen, men sådan er det. Fredag er nu velkommen og stadig en af mine absolutte yndlings-dage, men efter jeg er blevet min egen chef, har den mistet magien, fordi friheden til selv at planlægge og bestemme vejer så meget tungere, end den følelse der indfinder sig, når man når arbejdsugens afslutning.

Jeg er en heldig kartoffel, hvis du spørger mig. Jeg har altid slået mig i tøjret. Jeg er frihedselskende og jeg er så heldig, at jeg aldrig har følt mig for alvor begrænset. Jeg tåler det dårligt, så jeg flytter mig, hvis det sker. Trækker mig. Finder et andet sted.

Jeg elsker det nære. Jeg er god til at finde glæden i det små og jeg fortaber mig ofte i detaljer, stemninger og mennesker. Jeg holder så meget af at være sammen med min familie. Jeg stresser nemt, får hjertebanken og tåler det virkelig dårligt, så nogle af mine bedste stunder er, når jeg sidder i passagersædet i Kenneths bil og vi æder kilometer efter kilometer på vej mod nye horisonter. I bilen er der et begrænset rum, som på alle måder tvinger os til at være i nu’et. Vi kan ikke arbejde. Vi kan bare være. Jeg kan strikke. Vi kan tale om alt mellem himmel og jord eller vi kan lytte til radio eller en god historie.

F R E D A G S L I S T E N

Jeg drømmer om at stikke af. Måske tænker du, at vi lige har været i Italien og du har ret. Vi var i Italien, men vi var på forretningsrejse og vi havde et tætpakket program. Vi havde det sjovt og vi hyggede os, men dage med ingen planer og ro, dem havde vi altså ingen af og jeg gider rigtigt gerne at have nogle dage af den slags sammen med Kenneth. En lille samling forårsdage med ingen planer …

  1. Jeg drømmer om at tage den langsomme tur til Gotland. Jeg ser strikkepodcasten Kammebornia med Dennis og Pia. De taler sammen om stort og småt, mens de lever et fint og stille liv i Visby på Gotland. De har givet mig en endnu stærkere trang til at se øen, jeg har drømt om at se i mange år, så nu har jeg en idé til en lille ferie. Jeg skal bare lige finde tiden til den, for det handler jo i høj grad om at passe det ind i medarbejdernes planer for ferie, men jeg drømmer om en tur her i det tidlige forår. Åh, hvor jeg drømmer …
  2. Jeg har for øvrigt heller ikke været i Barcelona, men jeg er da HELT vild med LA FÁBRICA. Tænk, så gad jeg vist godt bo i en nedlagt industri. Mon ikke du har det på samme måde. Jeg er vild med det hele. Jeg elsker have-rummene og jeg er betaget af lofts-højderne. Det bliver nærmest som at bo i en katedral og jeg kan lide det. Jeg ved faktisk ikke, om jeg ville trives i det, men jeg er altså faktisk meget vild med hele idéen.
  3. Jeg følger The Sartorialist og har gjort det i mange år. Jeg betages af alle de mennesker, som hver dag gør verden endnu smukkere, sjovere eller lidt mere skør, end den er i forvejen, fordi de bruger tid på at klæde sig på med omtanke, stil og lyst til at lyse op i verden. Det er nogle meget smukke mennesker – måske ikke i traditionel forstand, men fordi de gør sig umage.
  4. Jeg er også trofast læser hos Amanda Blake Soule med bloggen SouleMama. Jeg trådte ind i Amandas univers, da hun ventede barn nummer to. Nu består familien af to voksne, fem børn og en flok dyr, som alle er med til at hjælpe familien med at blive selvforsynende. Jeg hygger mig med at følge livet i Western Maine og jeg elsker, at alting ikke behøver være perfekt for alligevel at være lige præcis det.
  5. Jeg bruger ikke meget tid på de sociale medier. Det har jeg aldrig gjort. Jeg mener, at tiden er bedre brugt ude i virkeligheden. Jeg kan fornemme, at andre når til samme konklusion i disse år. Det glæder mig, for jeg er da glad for Facebook og Instagram, men jeg bruger stort set aldrig at opdatere min status på Facebook Jeg glemmer det. Jeg må virkelig kedelig at følge derinde. Jeg er mere flittig på Instagram, men der er jeg heller ikke særligt stabil. Det betyder ingenting for mig, hvor mange følgere eller likes jeg har. Jeg glemmer, at jeg er en del af et fællesskab, fordi det ikke føles særligt personligt og jeg derfor ikke har et særligt forhold til at poste eller lade være. Jeg kan lide at Instagram er så nemt og tilgængeligt. Det er fotos. Jeg kan hurtigt kigge dem igennem og jeg vælger selv, hvem jeg følger. Nogle er venner, andre er valgt, fordi de på den ene eller anden måde inspirerer mig.
  6. Jeg øver mig, for vi har valgt at købe vores nye platform til nyhedsbreve hos Ubivox. Det ser absolut lovende ud, men det er det fjerde system, jeg skal lære at kende indenfor ganske kort tid. Heldigvis hjælper det at have en vis erfaring med den slags og så er Ubivox indrettet utrolig venligt, så jeg nyder at arbejde med det. Jeg skal nok finde vej og denne gang er følelsen, at vi har fundet platformen, der tilbyder det, vi efterspørger.
  7. Jeg elsker at fordybe mig i typografi. Selvfølgelig gør jeg det. Jeg har altid været optaget af de signaler og den stemning en typografi kan være med til at understrege og jeg elsker, at jeg ikke er den eneste, der har det sådan. Det er derfor, jeg blandt andet bruger tid på I love Typography, hvor nørderi er helt i sin orden. Typografien her på Slagt en hellig ko er heller ingen tilfældighed. Nogensinde. Den er altid velovervejet og jeg elsker at eksperimentere med den, men jeg har en forkærlighed for et par fonte, når det kommer til brødteksten (det er den, du f.eks. læser lige nu) og jeg holder af ro, når jeg indretter mig herinde, så det afspejler mit valg af fonte oftest. Kan du lide at nørde lidt med skrifttyper/fonte, vil jeg gerne anbefale dig at kigge forbi I love Typography.

Om lidt har jeg fri. Ind imellem har jeg tidligt fri om fredagen. I dag er en af de dage. Klokken 15 lukkes jeg på græs. Det skal blive godt. God weekend derude :-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide