14

Jeg drømmer om Alaska og Yukon

Jeg drømmer om Alaska og Yukon. Nogle dage mere end andre, men altid med en udefinerbar længsel, for i virkeligheden er de to steder slet ikke noget for mig. Der er – store dele af året – enten meget koldt eller meget vådt og det sidste går an, men det første er jeg ikke gode venner med. Jeg er et af de mennesker, der bryder sammen, hvis du frarøver mig muligheden for varme. Jeg skulle nok have fået lært at gøre ild, hvis jeg var født ind i en tid, hvor det var en forudsætning for varme, for jeg bliver grådlabil og irriteret, hvis jeg fryser. Alligevel tiltrækkes jeg af disse nordlige territorier og jeg sluger alt, jeg kan finde om livet ude i vildmarken. Jeg fascineres af det.

Jeg drømmer om Alaska og Yukon. Nogle dage mere end andre, men altid med en udefinerbar længsel, for i virkeligheden er de to steder slet ikke noget for mig.

Naturen er utrolig smuk, nådesløs og oprindelig og jeg tiltrækkes af den. Jeg er vild med de store vidder, de dybe skove og muligheden for at forsvinde for omverdenen. Nogle dage er jeg eneboer og mærker tydeligt, at dele af mig ville trives med det afsides og stille liv, der leves derude på kanten. Andre dage er jeg mere selskabeligt anlagt, men jeg skræmmes aldrig af tanken om, at jeg skulle leve uden særlig meget menneskelig kontakt. Jeg trives med det stille liv, hvis altså jeg bor sammen med Kenneth, Oline, Oskar, mor, Annemette, Heidi, Thomy, Jan, Gitte, Pia, Helle, Ella, Anne …

Jeg ville savne min familie og mine venner noget så forfærdeligt og derfor er sådan et liv også af den grund urealistisk, men det forhindrer mig ikke i at nyde alle de skønne tv-produktioner, jeg overhovedet kan finde rundt omkring. En af de mere farverige af slagsen er Alaskan Bush People. På trods af den åbenlyse instruktion og det ind imellem kunstigt skabte drama, er jeg optaget af at følge deres liv i Bear Town, deres selv-byggede kongerige i nærheden af Chichagof Island.

Min favorit er Bear Brown, den utilpassede, skæve, livlige og skøre Solomon, som oftest virker som en sorgløs sjæl, som åbenlyst er helt sin egen. Han er totalt overdrevent underlig og jeg elsker det! Han er virkelig min favorit og desværre ikke ham, vi ser mest til, men jeg holder nu af at lade mig underholde af familien uanset på trods af det åbenlyst kunstige og overdrevne setup.

Mine andre guilty pleasures i rækken af udsendelser, som har Alaska til fælles er Alaska, The last Frontier & Edge of Alaska, men den absolutte favorit er The Last Alaskans. Jeg holder meget af netop den serie, fordi den virker mere autentisk end de andre. Den virker mindre indstuderet. Mere ærlig. Det er sikkert også bare blændværk, men det er sådan, jeg oplever den.

I dag er jeg ingen eremit. I dag hygger jeg mig stort med alle her i Garnudsalg. I går havde jeg en dag hjemme. Alene. Helt alene. Det passer mig godt med skift mellem det sociale og alenetid. Den falder mig aldrig lang. Aldrig. Jeg kan sagtens trives i eget selskab. Jeg nyder det og jeg elsker stilheden. Jeg elsker at dagdrømme. Det er nok det, jeg gør, når jeg indtager imponerende store portioner af tv, der handler om livet i Alaska.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide