12

En duftende sommertradition, jeg elsker

Jeg er del af en skøn, duftende sommertradition og jeg elsker den. Den efterlader mig altid i en uges sød og velgørende rus og den minder mig om, at jeg har kvinder i mit liv, som bare er helt igennem vidunderlige. En af dem er Hanne, som er drivkraften bag denne skønne tradition.

Hver sommer, når eksamenstiden starter over det ganske land, venter jeg spændt på en melding fra fru Tulipan, for hendes engagementer i forbindelse med netop sommerens eksaminer, er afgørende for, om den duftende sommertradition kan fortsætte ubrudt. Også i år var jeg heldig. Hun var udsendt som censor i det nordjyske. Det betyder nemlig, at jeg modtager den smukkeste og vidunderligt duftende buket roser, fra Hannes have. Hvert år.

En duftende sommertradition, jeg elsker

Jeg elsker den buket og hvert år siger Hanne sødt; “Ja, du har jo en mand, der ikke ønsker roser i haven, så her kommer jeg med lidt at nyde” og jeg nyder dem.

I år har de stået på spisebordet i køkkenet. De skulle være et sted, hvor jeg hver dag kunne nyde dem og det bord var oplagt, for det er her vi spiser og det er her, jeg sidder for øjeblikket, når jeg arbejder ved computeren. Jeg mangler jo et værelse, som du måske husker, så jeg sidder midt i køkkenet og troner.

Her har buketten stået og spredt velduft helt ind i stuen. Når jeg kom hjem fra arbejde og låste mig ind af hoveddøren, kunne jeg dufte roser som det første og den duft er indbegrebet af en af min barndoms sommerdufte. Duften af roser. Varme dage, minicykel, friluftsbadet og raket-is. Som at træde lige ind i en tid, der var en samling uendeligt lange, lykkelige sommerdage og det er ikke skidt at mindes den slags, så Hannes tradition har en helt særlig plads i mit hjerte.

Måske jeg med tiden kan snige en rose eller to indenfor i haven, men indtil da, nyder jeg, at jeg får denne smukke gave hvert år. I år stod buketten i mere end halvanden uge. Jeg skifter vand og nurser, som jeg kan, for de skal gerne holde så længe som muligt. Det er jo ganske særlige roser.

Jeg elsker mine roser og jeg elsker, at Hanne husker mig hvert eneste år. Tak Hanne, du gør mig glad :-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide