12

Det er ikke fordi jeg mangler

Det er ikke fordi jeg mangler, men en ønskeliste er der jo altid. Jeg er ved at kigge mine strikkenoter igennem, for det er nemlig hvad den blå bog indeholder. Alle mine noter, når jeg strikker. I den ligger alle noterne til Vesterhavsjalet. I den ligger noterne til et par lange, fingerløse vanter, jeg strikkede i november. I den er skitserne til yderligere to sjaler, jeg går og leger med idéen om.

Jeg har også noteret idéer til blog-emner, som handler om strik, garn eller fibres egenskaber o.s.v. Jeg har skrevet i den, hver gang jeg har fået en ny idé, der er håndarbejds-relateret. Den ligner noget, der er løgn, så snart man linder på den. Udenpå er den smuk og blød, som du slet ikke drømmer om, men indeni svømmer den over med kragetæer, ingen andre end mig kan læse. Der er små gule lapper, margener fyldt med små, skæve tegninger og indskudte sætninger allevegne man kigger hen.

Det er ikke fordi jeg mangler

Det fineste, blå læderomslag til evig eje

Bogen har jeg købt i et outlet i Toscana for år tilbage. Jeg elsker blå, men det ses nu ikke særligt tydeligt i mit hverdagsliv. Kun bogen her stikker ud og fortæller en historie om, at det er en af mine yndlingsfarver. Den gemmer sig også på min kop. Den er på mine strikkepinde lige nu. Jeg sniger den ind rundt omkring, men jeg er mest til sort og grå.

Bogen er egentlig bare et læderomslag, men hvilket et! Omslaget er syet i det blødeste, blå læder og fordi det er fra Burberry, er der ikke en finger at sætte på kvaliteten af hverken læder eller syninger. Alt er lækkert og i orden og nok er sådan et omslag ikke billigt, men det holder sagtens til resten af mit liv.

Indeni er en notesbog med tykke, lækre sider papir med guldkanter. Jeg elsker det, men mest af alt er det jo indholdet, jeg elsker og fordyber mig i. Notesbogen er jo bare det sted, hvor alle ordene samles, men jeg er til fals for alt lækkert papir, så jeg sætter stor pris på det tykke, matte papir, der er i omslaget lige nu.

Organisering er essentielt for hverdagen og måske også fritiden

Jeg bruger formiddagen på at organisere og notere. Jeg lægger en ugeplan. Jeg danner mig et overblik og jeg husker at gøre de sidste notater i HÅNDENS ARBEJDE. Jeg har allerede fyldt det første hæfte og er godt i gang med det andet. Jeg elsker, at de står sirligt i hjørnet her på mit kontor. At jeg kan se dem og lade dem motivere.

Udenpå noterer jeg starten for hæftet. F.eks. står der på mit første hæfter; NOVEMBER 2017 -> og så slutter det med <- 31. DECEMBER 2017. Jeg har altså fyldt det første hæfte på en måneds tid og det regner jeg ikke med at gøre igen. Den fart afspejler alene, at det var tiden for årets julegaver og at mange af dem var småprojekter som huer, vanter og lignende. Det næste hæfter kommer til at holde lidt længere end det første, er jeg sikker på.

På min ønskeseddel for strikkeåret 2018 står der blandt andet:

♥ ByWay af Jared Flood for Brooklyn Tweed. Jeg ville gerne eje det smukke halstørklæde i den brede model og – selvfølgelig fristes jeg til at sige – i grå, men… jeg overvejer faktisk en blå.

♥ Alberta Rose af Heidi Kirrmaier. Jeg tænker, at den ville klæde Oline umanerlig fint, så måske den er noget af det næste, jeg skal øve mig på til hende. Vi får se.

♥ Cléonis, som allerede ligger halvfærdig i en af mine projektposer og har gjort det siden sensommeren. Jeg vil bare gerne gøre den færdig.

♥ Girlfriend’s Cardigan ANKE af Ankestrick. Jeg er allerede godt i gang og har været det i et stykke tid, men den er lidt kedelig og jeg lader mig aflede. Den er for øvrigt grå.

♥ Ronan af Andrea Mowry for Brooklyn Tweed. Jeg har været i gang to gange, men har hver gang ikke været tilfreds med garnvalget. Jeg vil gerne prøve igen i det nye år.

♥ Zweig, som jeg også er startet på i efteråret, men har opgivet og nedlagt/kasseret. Den SKAL bare strikkes, for jeg synes, at den er for fed.

♥ Rug, som også bare er for fed. Jeg er startet. Det er længe siden. Der kom blandt andet julegaver i vejen og jeg er svær at trække til truget igen, hvis jeg først er deserteret.

♥ Aspen af Michele Wang for Brooklyn Tweed. Den er bare helt og aldeles for smuk med alle de snoninger, men orker jeg mon?

♥ Corvid fra Brooklyn Tweed – endnu en lang cardigan, som har måttet vente forgæves på mig i flere år efterhånden. Måske bliver den 2018, den får en chance.

♥ Veronika af Shannon Cook. Jeg er i gang (for tredje gang) og den SKAL strikkes denne gang, for jeg er så vild med den og jeg er helt sikker på, at det er et stykke strik, jeg vil få brugt rigtig meget.

Der kommer hele tiden nye fristelser forbi

Når det er sagt, så er det jo kun en brøkdel af de stykker strik, jeg fristes af og der vil med sikkerhed ikke være sat kryds ved dem alle, når vi går ud af dette strikkeår. Der kommer andet forbi, jeg simpelthen MÅ strikke og jeg kan allerede nu røbe, at jeg har noget på strikkepindene, som ikke står på listen. Til gengæld er det blåt. Og en gave. Derfor er det hemmeligt lidt endnu.

Søndag er alt for godt i gang, så jeg tror, at jeg må fatte strikkepindene og få flyttet en maske eller to, mens jeg venter på vaskemaskinen, hvis jeg skal gøre mig håb om nogensinde at komme bare i nærheden af at komme gennem årets drømmeprojekter.

Go’ søndag derude :-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide