17

Der er stadig gang i mørtel, beton og de store armbevægelser

Der er stadig gang i mørtel, beton og de store armbevægelser inde i hovedhuset. Det skrider fremad. Planmæssigt bevæger vi os i retning af en hverdag i nye, friske rammer og jeg glæder mig. Jeg elsker at træde indenfor, når jeg lander på gårdspladsen efter arbejde. Jeg skal se, hvad der er sket, siden jeg tog hjemmefra i det tidlige morgenlys.

Jeg forestiller mig at stå og kigge ud i haven

Jeg kan sagtens forestille mig, hvordan det ender. Jeg kan sagtens se det køkken for mig. Hvidt, lyst og dejligt med arbejdsplads med indbygget kig ud i haven. Bageplads med kig til fuglene, der spiser lækkerierne, jeg lægger ud til dem. Det bliver godt, er jeg sikker på og jeg glæder mig til de weekend-morgener, hvor jeg skal stå der og røre dej til brød.

Der er stadig gang i mørtel, beton og de store armbevægelser

Køkken, stue og så videre. Der er nok at gå i krig med …

Alle vægge bliver pudset, inden vi for alvor går i gang med de finere detaljer som gulv, maling af vægge og lofter og montering af køkken. Gulvene er blevet rettet op. Det er et meget gammelt hus – opført i 1863 – vi bor i, så der er altid overraskelser og finurlige skævheder, hjørner og hemmeligheder, der afsløres, når man går i gang. Vi ved det. Det har altid været sådan, så vi er forberedte på, at ikke alting går, som vi spår. Vi tager en dag ad gangen.

Brændeovn må der til

Vi har besluttet, at vi vil have brændeovn. Vi har talt om det i alle de år, vi har boet her på Tjørnevang, men det har – hvis sandheden skal frem – ikke givet mening. Her er altid varmt og dejligt, men nu skal det alligevel være. Vi flytter den ned i værelset efter køkkenet. Ned bag plastikken.

Dernede indretter vi et værelse med plads til et par gode stole, brændeovn og plads til hygge, fordi vi kan. En lille ekstra stue, om du vil. Et sted, hvor vi kan trække os tilbage og nyde hyggen ved ild i brændeovn. Det bliver dejligt.

Plads har vi nok af

I forlængelse af det værelse er endnu et værelse. Ind til det skal der være dobbeltdør med glas og kig til det herre-værelse, Kenneth skal have indrettet med al sin hi-fi. Hans musikværelse. Endelig et sted, han kan trække sig tilbage til og nyde at lytte til den musik, jeg bliver stresset af.

Det glæder mig, at det endelig lykkes, for han er glad for musik og jeg tåler det kun, hvis jeg ikke skal forholde mig til andet og derfor hører vi aldrig musik i hverdagen. Det stresser mig, hvis jeg både skal interagere med mennesker og forholde mig til musik, der løber som behageligt baggrundstapet for de fleste, men forstyrrer mig i en grad, der gør mig stresset på grænsen til grådlabil. Èn ting ad gangen gælder for mig.

Vi er heldige, at vi har et sted at være

Vi bor i ungdomshybel mens det hele står på. Det er faktisk rigtigt hyggeligt og det er den mest problemløse ombygning, jeg har været gennem – og det er ikke få – i mit voksenliv. Vi har et sted at være. Her er hyggeligt og vi har her alt, hvad vi har brug for. Der er køkken, toilet og bad og i princippet kunne vi bo herinde, men vi vælger at sove, hvor vi altid har sovet.

Når aftenen er gået, slukker vi alt lys, låser døren efter os og går ind i hovedhuset, hvor vi stadig sover og bader. Det er den rene luksus at kunne gøre det på den måde og sikke meget, der er at glæde os til.

I dag inviterer jeg på kaffe i hyblen. Ella kigger forbi og det er skønt, at vi begge ved, at det foregår på feltfod. Vi tager det oppefra og ned og kaffen ved jeg da, hvor er.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide

17 kommentarer

 • Svar
  Vi ligger i flytterod hjemme af Slagt en hellig ko
  20. marts 2018 at 20:26

  […] ligger i flytterod hjemme. For at sige det mildt. Vi spiller Tetris® med fyldte flyttekasser og møbler og det er ind imellem en udfordring at få plads til et helt […]

 • Avatar
  Svar
  Moster Tulle
  15. marts 2018 at 22:00

  Hvor rart, at jeg ikke er den eneste, der forstyrres af musik. Jeg er mester i at multitaske, men multi-lytte – det lærer jeg aldrig. Spændende at se, hvad jeres nye hjem kommer til at rumme (lavede i ikke nyt køkken for nogle år siden?)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   16. marts 2018 at 10:19

   Jo, vi skiftede køkkenet ud, men det har krævet udskiftning igen, nu hvor vi har valgt at flytte døre og vinduer for at gøre køkkenet lidt mere arbejdsvenligt med mere bord- og skabsplads :-)

   • Avatar
    Svar
    Moster Tulle
    16. marts 2018 at 10:30

    Godt, så huskede jeg ikke helt forkert – syntes nemlig jeres køkken var så flot dengang :-). Glæder mig til at se hvad i har fundet på nu :-)

 • Avatar
  Svar
  Sidsel
  15. marts 2018 at 10:48

  Det går fremad. Det bliver for godt. Du med brændeovn og Kenneth med herreværelse:-) Så er der ikke noget glemt :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   15. marts 2018 at 12:09

   Absolut ikke, Sidsel. Det bliver godt :-)

 • Avatar
  Svar
  Helle
  15. marts 2018 at 08:59

  Åh hvor kan jeg forstå dig med at blive grådlabil over forstyrrende musik. Jeg er det lige nu, overfor er der havearbejdere, der rydder en grund, som det første er der blevet stillet en radio op, der larmer for fuld styrke. Det er da ikke til at holde ud. Bortset fra det, så lyder jeres renoveringsplaner meget dejlige, og en brændeovn er en god ting.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   15. marts 2018 at 10:42

   Øv for at de stiller en radio op udenfor, som du kan høre. Jeg håber, at du bad dem skrue ned :-)

   • Avatar
    Svar
    Helle
    15. marts 2018 at 20:03

    Hvis det sker igen, ringer jeg til det firma, der står for hele byggearbejdet. :-)

 • Avatar
  Svar
  Tina Nymann
  14. marts 2018 at 11:58

  Spændende med sådan et stort projekt. Glæder mig til at se ‘efter’- billederne;-)
  Vi bor også i et gammelt hus fra 1850 – Sandgaarden – så jeg ved lige hvad du taler om med skæve vægge etc…Vi har dog ladet væggene forblive skæve i det meste af huset og det giver så udfordringer med f.eks, at hænge billeder op;-)
  God arbejdslyst!!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   15. marts 2018 at 10:38

   Vi har også skæve vægge på sine steder, men hvor det ingen mening giver, retter vi dem op :-)

 • Avatar
  Svar
  Lisbeth
  14. marts 2018 at 11:36

  Åhh Liselotte . I kommer til at elske brændeovnen. Der er så afstressende, at sidde og kigge på de smukke flammer, mens strikkepindene går deres rytmiske gang.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   15. marts 2018 at 10:34

   Vi har haft brændeovn i alle vores tidligere huse, så vi glæder os til igen at få det :-)

 • Avatar
  Svar
  diana grønsted
  14. marts 2018 at 11:27

  Kære Liselotte.
  jeg glæder mig til at se resultatet – det bliver uden rigtig godt.
  Vil du give søde Ella et stort knus fra mig og I må hygge.
  Gode hyggehilsener fra Diana

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   15. marts 2018 at 10:28

   Vi hyggede os stort, Diana :-)

 • Avatar
  Svar
  Randi
  14. marts 2018 at 11:13

  Det er dejligt at kunne være hjemme, mens huset renoveres – uden at være lige midt i byggerodet. Vi renoverede vores hus for nogle år siden og boede i den forbindelse i en skurvogn i haven.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   15. marts 2018 at 10:26

   Det her er virkelig luksusudgaven, fordi vi sidder i noget, der ligner vores hjem og vi hygger os :-)

  Byd gerne ind