16

Hver dag er en fest og jeg elsker det

Hver dag er en fest. Vi arbejder selvfølgelig. Vores sommerferie ligger stadig en måned forude. Først til september bliver det tid for vores ferie og jeg kan af et ærligt hjerte sige, at jeg glæder mig. Voldsomt.

Jeg trænger tillige med, så jeg spejder længselsfuldt mod september, men kun halvhjertet, for jeg nyder at være til stede lige nu og her og bare trække alt ud af sommeren, jeg overhovedet kan. Det har – uden at lyve – været en af mine bedste somre nogensinde. Jeg er blevet forkælet med så mange, dejlige oplevelser, ønsker, der er gået i opfyldelse og mennesker, der har beriget mit liv.

Vi gør hver dag til en fest

Hver dag er en fest. Hver eneste dag sørger vi for, at vi efter arbejdstid gør lige akkurat det, der gør os glade. Nogen dage er det at spise sent og tilbringe resten af aftenen med ingenting. Andre dage pakker vi badetøjet og kører nordpå. At aftenbade i Vesterhavet er noget af det bedste, jeg ved og jeg kører gerne den halve time, for at tumle i det hav, der bor i mit hjerte.

Nu har jeg oven i købet opdaget nye sider af mig selv, for ikke tale om, at jeg skulle have et sommerhus. Ikke tale om! Og så fik han mig overtalt alligevel og lige siden er jeg blevet så rørt, så snart vi nærmer os det lille sted, at jeg fælder en tåre. Måske det er overgangsalderen, der taler, men lad den råbe så, for jeg elsker, at det sted kan få mig til at føle sådan.

Liselotte. Nu rørstrømsk.

Hver dag er en fest

De havde halvhjertet tømt skabene

Vi overtog ikke et dødsbo. Det så sådan ud, da vi ankom, for de havde tydeligvis været i gang med at rydde op og pakke ned, men havde så opgivet og havde bare forladt huset uden at se sig tilbage. Der lå ting ALLE steder og ALLE deres personlige ejendele var ikke fjernet. Vi fik lov at overtage fodpudder, tandbørster og endda mad, som tydeligvis havde stået på hylderne i mange år.

En, to, tre … og så et lillebitte hop …

Så gik vi i gang med at sortere. Vi startede fra en ende af og gik gennem samtlige skabe og skuffer, hylder og andre gemmer. Bøger, porcelæn, møbler og så videre …

Guldet er gemt og resten er hentet af en lokal marskandiser, så nu står huset tomt og klar til, at vi gør det til vores. Vi har lagt en plan. Vi ved godt, hvor vi vil hen. Det simple liv uden alt for mange falbelader og med plads til, at vi slapper af og ikke behøver bruge tid på meget andet, er målet.

Spandevis af maling

Vi skal i gang med at vælte vægge, for vi vil åbne op og fjerne de små værelser, som er så små, at de alligevel ikke kan rumme noget som helst. Et åbent køkken og en stor dobbeltseng til blandt andet at ligge og læse bøger i, er en del af planen.

Det bliver et sommerhus, som kun skal rumme os indenfor, så det er ikke nødvendigt at tænke i ekstra sengepladser. De findes i annekset, hvor vi allerede har to værelser med hver to senge. Vi vil – på et senere tidspunkt – snuppe en del af garagen og omdanne det til endnu et værelse med dobbeltseng, så vi kan have hele familien på besøg – inklusive børnebørn, hvis vi bliver så heldige engang.

Kig ud i landskabet er det vigtigste

Vi skal have åbnet op, så udsigten bliver det, der får førsteprioritet. Huset ligger ganske enkelt vidunderligt. Vi er omgivet af det smukke klitlandskab, jeg elsker så højt og der er masser af mulighed for at etablere små udendørs hjørner med læ, som er en vigtig del af at være ved Vesterhavet, hvor det blæser størstedelen af året, men skal vi sidde indenfor, vil jeg gerne kunne nyde landskabet, så meget som muligt.

Der er lang vej endnu. Vi lægger en slagplan senere i dag, for kunne vi på en eller anden måde få skabt muligheden for at overnatte, gør vi det. Vi kan da slet ikke vente.

Jeg elsker allerede det sted.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide