19

Hende, du skal konsultere omkring makeup

Nu er jeg jo ikke ligefrem hende, du skal konsultere omkring makeup og fif i den boldgade. Der er mange andre boldgader, hvor jeg kan de fleste gadedrenge-trick, men på makeup-fronten er jeg noget af en novice.

Det har simpelthen aldrig talt til mig. Jeg har vist bare været for doven. Det tager jo tid at lægge det make-up og livet er kort og jeg har ild et vist sted, men med årene er jeg blevet en my mere sofistikeret og nu kan jeg – godt nok ikke hver dag – bruge måske fem minutter på at lægge lidt (og jeg understreger lidt) øjenskygge ud over den mascara, der ligesom har været mit skønheds-budget på daglig basis – altså fra-set ansigts-cremen.

Jeg bliver ældre. Det betyder, at tyngdekraften begynder at gøre sig gældende alle mulige og umulige steder. Huden har den frækhed også at forandre sig. Min ansigts-creme er skiftet ud med en til den modne hud. Jo, det er min hud. Den er moden. I den grad. Faktisk vel på nippet til overmoden, for skindet er da begyndt at rynke og den kræver en helt anden grad af fugt, end da jeg var yngre.

Godt så …

Så var det jo lige, at jeg kom forbi oraklet her …

Jeg er så faldet over en stak makeup-videoer med Christina Wedel og jeg har sjældent været i så godt selskab, som jeg er i hendes. Hun larmer og hun gør tingene på en ukompliceret måde, som taler til en lidt doven kvinde som mig. Hun lægger makeup på ingen tid og jeg suger og sluger hele skidtet. Jeg fanges af hendes energi og humør og pludselig står jeg i Sallings makeup-afdeling og det er her hun er. Hende, du skal konsultere omkring makeup. Hun står og ser lækker ud i MAC’s smukke og indbydende hjørne af butikken.

Pludselig sidder jeg i stolen foran spejlet og i løbet af fem penselstrøg og en børste med solskin, har hun lagt en diskret, men smuk makeup, som giver min hud de bedste betingelser for at tage sig lækker ud i en fart. Overskueligt, hurtigt, pænt og ikke mindst virkelig til den lette side og jeg er solgt.

Så fik jeg lige købt alt det, jeg ikke vidste, jeg manglede

Det er produkterne også og i virkeligheden kom jeg kun efter én ting; MAC’s Paint Pot i farven Painterly, som naturligvis var udsolgt. Den er ellers verdens bedste base, hvis man virkelig vil gøre sig umage og derfor lægger en diskret øjenmakeup. Så slap jeg da for det …

Hende, du skal konsultere omkring makeup

I stedet spadserer jeg ud af afdelingen med produkter, jeg slet ikke havde set mig selv have brug for. Nu synes de nærmest uundværlige.

Jeg bliver meget overrasket, da jeg ser farven på den foundation, hun har valgt til mig efterfølgende. Jeg protesterer og mener absolut, at denne er for mørk til mig, men hun har lige brugt netop den farve og med smukt og naturligt resultat, så jeg overgiver mig til fagkundskaben.

Det samme gør sig gældende, da jeg ser farven på concealeren. Den er da ALT for mørk, siger jeg, men faktisk har jeg fået den toner lysere, end jeg egentlig burde, fordi jeg insisterede på, at det hellere måtte være for lyst end noget som helst andet.

Jeg er heldig, at der er rådgivning, for ellers havde jeg sikkert lignet noget, der er løgn, når jeg efterfølgende mente, at jeg havde ramt min hudtone.

Jeg snupper lidt solskin i fast form med i farten. Hvem kan ikke bruge lidt af det på kinderne på en grå og regntung dag som denne?

Til sidst får jeg en smule af MAC’s Paint Pot i farven Painterly med hjem. Hun laver en lille prøve til mig og så kan jeg jo overgive mig helt og aldeles til denne verden af makeup og efterfølgende hente en ny, når de igen har fået nye forsyninger.

Makeup, det kan hun finde ud af

Jeg beundrer hendes lydefri ansigt i spejlet. Hun er smuk og jeg er sikker på, at hun gør sig umage. Jeg elsker kvinder med makeup. Det kan være så utrolig flot og klædeligt. Det kan forandre og fremhæve. Det kan gøre de fleste kvinder rigtigt smukke, når det er brugt med måde og finesse.

Det kræver med garanti øvelse at kunne det, hun kan. Masser af øvelse. Det er der, det skrider for mig. Jeg er for doven og på det felt har min stamina hidtil været ikke-eksisterende og den opgradering vi får i teenageårene med indbygget lyst til at eksperimentere med forskellige teknikker, glemte de at give mig. Derfor er jeg latterligt dårlig til at lægge makeup.

Jeg kan sagtens se, at huden stråler

Hjemme igen beundrer jeg min hud i spejlet. Jeg kan sagtens se, at mine små kar-sprængninger på kinderne ikke længere er synlige. Jeg ser kinder, der stråler af blid, brun solskin og jeg ser øjen-omgivelser, der ser friskere ud, end de gjorde i morges, hvor jeg trådte ud fra badet, cremede mig ind fra top til tå, rystede løvemanken og kiggede mig ind i spejlet og nåede at tænke, at jeg egentlig var ganske godt tilfreds med summen af Liselotte.

Der ER sket en opgradering. Måske sker den aldrig mere, men som Christina Wedel siger, så skal man gøre sig umage.

… for sin egen skyld. Det sidste er det, der kan omvende dovne mig. Og kun det.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide