24

Lidt galskab skal der til

Lidt galskab skal der til, så jeg har lige strikket mit Dotted Rays #3. Jeg ville så gerne have et karryfarvet af slagsen. Jeg bruger allerede det sorte hver dag, men det kunne trænge til en afløser, så der var ikke langt fra tanke til handling sidste lørdag.

Jeg fandt feddene frem fra gemmerne. De har ligget på lager et lille års tid og ventet på, at jeg traf beslutning om, hvad de skulle forvandles til.

Lidt galskab skal der til

Jeg elsker fornemmelsen af varmen i nakken

Jeg har sjal om halsen de fleste af vinterens dage. Jeg elsker fornemmelsen af varmen i nakken og ned over brystet, så jeg holder faktisk meget af langt de fleste af mine sjaler. Jeg kan finde eksempler på sjaler, jeg har nydt at strikke, men aldrig rigtig brugt, men de fleste motioneres jævnligt.

Dette Dotted Rays #3 er allerede i rotation. Faktisk har det hængt på mig, siden det blev færdigt. Det er ikke vasket endnu. Jeg kunne ikke vente.

Larmen er forstummet

Kontoret er koldt. Det hjalp ikke på kulden, at jeg fik nye vinduer. Til gengæld hjalp det helt enormt på den støj, jeg sad i. Her er nu kun en svag tilkendegivelse af al den travlhed, der hersker udenfor.

Indkildevej alene kan larme, men ud over det, har jeg i de sidste år siddet midt på en byggeplads. De har bygget omfartsvej og er stadig i gang og på bagsiden af Garnudsalg.dk er de også i gang med at opføre en ny, stor hal. Her kører lastbiler, piloteres, regeres og bygges, så det er en lyst. Alt sammen er tegn på udvikling og det er godt, men jeg er nu alligevel glad for, at jeg slipper for at føle, at jeg sidder midt i det hele.

Jeg lander endelig efter fem år

Jeg elsker altså mit Dotted Rays #3, ligesom jeg elsker mit nye, ordentlige kontor. Jeg kommer mere og mere på plads og efterhånden afspejler rummet også mig, mere end det bare er et sted, jeg går hen hver dag.

Jeg har været lang tid om at komme på plads. Det kræver tid og overskud at finde vej, men nu begynder det at føles som mit andet hjem. Det er da på tide, tænker jeg. Til august er det fem år, jeg har tilbragt her. Endelig ligner kontoret næsten noget, jeg kan være bekendt. Der er et enkelt hjørne, der trænger til kærlighed, men ellers er jeg ved at være der.

Små, daglige remindere

Lidt galskab skal der som sagt til. Billedet er mig og ja, jeg ryger. Jo, jeg opfordrer til mere nøgenhed og meget mere spas, tak. Jeg skifter også udstilling i reolen hele tiden. Den skal inspirere mig og lige nu er jeg helt syg for at komme i gang med bl.a. at sy.

Det sker ikke, men denne væg er til for at minde mig om ting, jeg synes er vigtige. Lad være med at ryge. Vær nøgen så ofte, som omstændighederne tillader det. Hav det sjovt. Lav mere af det, du elsker, Liselotte. Bare lev, for fanden!

Det er mit lille alter og eftersom jeg tilbringer allerflest af mine vågne timer lige her, skal det også være her, jeg minder mig selv om, at det vigtigste er, at huske at leve. Helt og fuldt.

Jeg gør mig umage med netop det hver eneste dag.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

You Might Also Like

24 Comments

 • Avatar
  Reply
  Frk.Anemone/Ulla
  27. februar 2019 at 22:45

  Endnu et skønt sjal fra din hånd :)
  Jeg er ved at lave Dotted Rays i klare forårssprællefarver – men er helt pjattet med dit og den afslutningskant.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. februar 2019 at 15:50

   Din version er med garanti også skøn. Jeg er jo bare sådan lidt kedelig, når det kommer til de der sprællerier. Dem er der rigeligt af i krop og hoved på mig ;-)

 • Avatar
  Reply
  CharlotteR
  24. februar 2019 at 23:39

  Wauw hvor er det fint, jeg er vild med den fine kant. Smuk detalje.
  Er sjalet nemt at strikke?

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. februar 2019 at 15:47

   Jeg synes, at det er så grundigt forklaret, så jeg tror egentlig godt, jeg tør sige ja :-)

   • Avatar
    Reply
    CharlotteR
    3. marts 2019 at 20:45

    Så må jeg igang. ;o) Er den farvede kant strikket på den færdige sjal, eller strikkes den undervejs?

 • Avatar
  Reply
  karina simonsen
  21. februar 2019 at 17:43

  Fine, fine sjaler, du strikker. En fornøjelse at se på. En kommentar i en helt anden afdeling: Jeg ser et foto af en pilea og fik lyst til at fortælle dig, at jeg også havde sådan en, som tabte mange blade langs stænglen. Da den var så lang (og altså kun havde blade tilbage i toppen), at jeg blev lidt træt af den, prøvede jeg for sjov at brække toppen af og satte den i frisk jord i en anden potte – og den levede videre som en ny plante. Det rigtigt fine var, at den bare stilk derefter begyndte at få små skud op ad stilken, så det ret hurtigt blev en fin plante at se på – til min store overraskelse. Så hvis den skulle blive så lang og bar, at du bliver træt af det, kan du prøve det. :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   28. februar 2019 at 15:46

   Tak Karina, det vil jeg huske, men faktisk er den i gang med at komme sig, hvis jeg umiddelbart skal vurdere helsen. Den har lignet noget, der var løgn ;-)

 • Avatar
  Reply
  Kirsten
  20. februar 2019 at 22:04

  Hvor meget garn bruger du til sjalet med og uden kant? Jeg har noget lækkert håndfarvet fra jeres åben hus men jeg er i tvivl om de to fed er nok til den store udgave?

  Kh Kirsten

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   21. februar 2019 at 07:54

   Det er ikke nok, Kirsten. Du kan – hvis du følger linket i teksten – se, at jeg har brugt 266 gram. Jeg har ikke vejet sjalet, inden jeg strikkede kant på, så jeg har ingen idé om, hvad den vejer.

 • Avatar
  Reply
  Venterpaavinblog
  19. februar 2019 at 21:23

  Lækkert garn – elsker regnbuekanten.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   20. februar 2019 at 14:01

   Ja, den er skøn og giver lige lidt spas til sjalet :-)

 • Avatar
  Reply
  Sole
  19. februar 2019 at 17:18

  Det sjal er altså også superfint! Måske jeg skulle……

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   19. februar 2019 at 17:53

   Selvfølgelig skulle du det ;-)

 • Avatar
  Reply
  Mette
  19. februar 2019 at 16:24

  Kanten på det sjal er overordentlig smuk – og så er jeg er en sucker for gult og ville ønske det var mit :-)

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   19. februar 2019 at 17:49

   Den er lige prikken over i’et og genbrugt fra det, jeg strikkede i sidste uge i sort ;-)

 • Avatar
  Reply
  gitte
  19. februar 2019 at 16:06

  Hvor er det altså bare fint det sjal. Har du mon strikket garnet dobbelt ?
  Jeg bliver så inspireret til at komme i gang med mit eget.
  MVH Gitte

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   19. februar 2019 at 17:42

   Nej, det er strikket med enkelt tråd :-)

 • Avatar
  Reply
  lone jensen
  19. februar 2019 at 16:02

  den ville jeg også elske!!

 • Avatar
  Reply
  Camilla
  19. februar 2019 at 15:52

  Fed trøje der ligger der på det ene billede. Kan man få mere af vide om det? Ligner noget jeg ville elske at gå i.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   19. februar 2019 at 17:40

   Det er min Weatherman. Du kan læse mere om den, hvis du søger på den i søgefeltet i højre spalte :-)

 • Avatar
  Reply
  Lene Nielsen
  19. februar 2019 at 15:43

  ….at SY ? Wauuuuuwwww….ja, se af at komme igang. . Strik og sy spiller godt sammen….og kan kombineres på fede måder… ( LÆS…. mon ikke det var en idé at begynde at sælge lækkert stof også )

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   19. februar 2019 at 17:38

   Jeg har syet tidligere, men har ikke haft tiden i en del år efterhånden. Jeg kunne godt tænke mig at komme lidt i gang igen :-)

 • Avatar
  Reply
  Anette Marker
  19. februar 2019 at 15:25

  Har I opskriften på dotted rays #3 på dansk? Synes det ser så fedt ud.
  Får lyst til at strikke det til mig selv. Hurtigt at strikke?
  Tak for gode mails. Elsker at læse om bla sommerhuset. Vi har sommerhus i Hune og det minder om jeres.
  Hav en god dag
  Anette.

  • Liselotte
   Reply
   Liselotte
   19. februar 2019 at 17:36

   Dotted Rays findes på dansk. Du kan købe den på ravelry.com :-) Om det er hurtigt? Hvad er din strikkehastighed? Hvis den er som min, er det rimelig hurtigt og i hvert fald sjovt :-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)