0

Jeg har lyst til …

Jeg har lyst til at lave mad for øjeblikket. Simpel kost. Ikke noget fancy, men bare sådan god gedigen hverdagsmad. Jeg drømmer om pasta, som ellers er bandlyst i min kost. Jeg drømmer om italienske foccacia og franske fougasse med oliven og gruyere drysset med gavmild hånd.

Jeg drømmer om galette med æbler og honning. Jeg drømmer om søde kanelkager, øllebrød med fløde og ferie et varmt sted.

Jeg drømmer om alt det, jeg har aftalt med mig selv, at jeg holder mig fra lige nu. Sådan er det jo med mig. Alt det jeg ikke skal, vil jeg. Altid. Uden undtagelse.

Det er skidt, men det er også okay, for typisk retter jeg ind og redder bagdelen, inden det hele skrider.

Jeg har lyst til at lave mad for øjeblikket. Simpel kost. Ikke noget fancy, men bare sådan god gedigen hverdagsmad. Jeg drømmer om pasta, som ellers er bandlyst i min kost.

Kommer jeg til kødgryderne, har jeg lyst til grønt

Er det mig, der laver mad – hvilket ikke sker ret ofte – ender det alligevel med overraskende sunde retter og størstedelen af gangene, er det vegetariske retter, jeg laver. Grøntsager i massevis. Linser og bønner. Salater. Gratiner. Krydrede saucer over fintsnittet grønt. Kikærtepandekager med puréer og fintsnittet grønt. Grønt, grønt og mere grønt.

Måske er jeg skabs-vegetar?

Ind imellem griner jeg lidt af mig selv, for jeg ved godt, at jeg ikke er den store kødspiser, men ligefrem gå helt fra kødet? Hvor kommer det fra? Jeg opdager bare hele tiden, at jeg ender i mad uden kød. Måske jeg prøver at balancere Kenneths glæde ved store bøffer.

Jeg har lyst til at lave mad for øjeblikket. Simpel kost. Ikke noget fancy, men bare sådan god gedigen hverdagsmad. Jeg drømmer om pasta, som ellers er bandlyst i min kost.

En ting er sikker …

Jeg elsker at lave mad, men gør det sjældent. Jeg er fuldstændig u-rutineret, når jeg endelig går i køkkenet. Jeg famler lidt i blinde, når jeg skal i gang og jeg snubler utallige gange over dumme, uigennemtænkte arbejdsgange, men jeg gi’r aldrig op og resultaterne er absolut spis-værdige, hvis du spørger mig.

Jeg kan godt lave mad. Jeg har gjort det i mange år, men de sidste årtier har det været Kenneth, der har taget tete’en i køkkenet.

Jeg har lyst til at lave mad for øjeblikket. Simpel kost. Måske jeg bare skulle gå i gang …

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide