11

Felix Cardigan

Jeg har en svaghed for cardigans. Jeg ejer et mindre hav af dem. Felix Cardigan er endnu en i rækken.

Jeg elsker de allerfleste og de er i rotation hele tiden. Faktisk har jeg en cardigan på eller med hver eneste dag året rundt. Den er nem at bruge, hurtig at tage på eller af, når man som mig har brug for at temperaturregulere mange gange i løbet af en dag og så er den bare utroligt anvendelig.

De ligger i stakkevis i mit skab. Stakkevis. Virkelig. Jeg har aldrig talt dem og det får du mig heller ikke til, for der er ingen grund til hverken at skulle forklare eller forsvare antallet. Jeg elsker dem jo hver og en.

Jeg strikker dem hele tiden. Stakken vokser og det samme gør min trang til at strikke endnu en og endnu en …

Jeg har en svaghed for cardigans. Jeg ejer et mindre hav af dem. Felix Cardigan er endnu en i rækken.

Felix Cardigan – langt fra en nødvendighed, men så dejlig

Felix Cardigan er som sagt den sidste i en lang række af hjemmestrikkede cardigans. Den er let, strikket i lammeuld og mohair, og kort, så den passer til de kjoler, jeg bærer hver dag.

Jeg synes det er svært at finde en cardigan, som er så kort, så den passer i mit liv. Min talje er sat af omtrent under armene og det er – har jeg da erkendt – ikke helt gennemsnitligt, så jeg strikker selv.

Denne cardigan er præcis så kort, som den skal være. Jeg har strikket den oppefra og ned og det gør det jo dejlig nemt at prøve undervejs og på den måde få en trøje, der passer præcis, som man ønsker det.

Jeg har en svaghed for cardigans. Jeg ejer et mindre hav af dem. Felix Cardigan er endnu en i rækken.
Jeg har en svaghed for cardigans. Jeg ejer et mindre hav af dem. Felix Cardigan er endnu en i rækken.

Begyndervenlig, men på engelsk

Felix Cardigan er helt enkel at strikke. Faktisk ville jeg kategorisere den som begyndervenlig, hvis det ikke var for den engelske opskrift.

Det der gør hele forskellen på modellen, er den måde raglanudtagningerne er lavet. De danner et lille, fint og diskret mønster ned langs ærmegabene og jeg kan lide, at de er så diskrete og alligevel helt igennem det, vi får øje på og enten kan lide eller ej. Jeg kan lide dem.

Italiensk aflukning

Jeg har valgt at lave italiensk aflukning på alle ribkanter. Det er smukt og gør faktisk, at den nederste rib, som jeg ellers kan have en tendens til at få enten for løs eller for stram, bliver helt perfekt.

Jeg endte med at være en haj til det og selvfølgelig tager det tid, men det er også – for mig – helt terapeutisk, så det er ikke sidste gang.

Fakta:

OpskriftFelix Cardigan  – engelsk og købes på www.ravelry.com

GarnFelix er strikket i Blackhill Silk Mohair fra Garnudsalg.dk i farven White (en tråd) og en tråd råhvid, let lammeuld fra tidligere tiders fristelser hos os. En cone kom med hjem og har været på tålt ophold i nogle år, inden den endelig forvandledes til strik.

Pind: 6 mm

Forbrug: I alt efter vask 274 gram.

Ny teknik: Ingen, men den er en dejlig blanding af raglan med et lille, beskedent twist, som gør hele cardiganen særlig og siden mange rækker glat, som egner sig så godt til TV-kigning.

Du kan se flere fotos her.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide