20

Hvor stammer jeg fra?

Bliver du nogensinde nysgerrig og stiller dig selv spørgsmålet, “hvor stammer jeg fra?” og prøver du så at finde svar?

Det gør jeg. Jeg har altid interesseret mig for historie og de nære af slagsen, dem der omhandler det levede liv, elsker jeg. Jeg har endda dyrket en smule slægtsforskning, men jeg nåede kun at opdage, at det ville opsluge mig fuldstændig, inden jeg besluttede, at det måtte vente, til mine børn var flyttet hjemmefra.

Der er stadig ikke tid, men en skønne dag …

Der er ingen hjemmeboende børn mere, men mit liv er så travlt, at jeg slet ikke tør udfordre tidsmanglen med et kig i mine notater omkring mine børns aner, men en skønne dag kommer der igen så rigelig fritid, at jeg kan.

Det glæder jeg mig til, for det interesserer mig med de levede liv. De liv, der er gået forud for mig. Og for dig. De liv, som har banet vejen for vores liv.

I min familie gemmer sig formentlig ikke meget andet end almindelige, gennemsnitslige liv. Hvorfor skulle der det, men jeg elsker alligevel at dykke ned i enkeltpersoner og prøve at finde ud af så meget, som overhovedet muligt?

Jeg har hver gang fundet smukke, sjove, usædvanlige, spændende, provokerende eller kreative sjæle blandt familiemedlemmerne, men foreløbig ligner vi en gennemsnitlig dansk slægts historie med fødsler, levede liv og i sidste ende død og begravelse. Alt er, som det skal være.

H.C. Andersens fotograf

Kenneths side derimod indeholder spændende personligheder, som f.eks. hans tipoldefar; H.C. Andersens fotograf; Hr. Photographen Weller. Den forfængelige forfatter kunne i sine sidste år ikke udholde at se sit eget forfald, så det var vigtigt at holde fast i den fotograf, der formåede at gøre det så lidt synligt for øjet, som muligt.

Kongelig Hoffotograf Weller

Photograph Clemens Weller har været fotografen par excellence i Guldalderens København. Han fotograferede kongefamilien, adelen og bourgeoisiet og har været “Mesteren” i sin samtid og jeg elsker, at det er lykkedes mig at finde så mange, spændende oplysninger, at jeg i dag ser dem gengivet mange steder.

Bliver du nogensinde nysgerrig og stiller dig selv spørgsmålet, "hvor kommer jeg fra?" og prøver du så at finde svar?

DNA test er da ikke for meget

Min tørst efter at vide mere er uudslukkelig, så jeg har besluttet, at Kenneth og jeg skal lade os DNA teste med henblik på at få indblik i, hvad vi etnisk set er rørt sammen af.

Det er altså mest for sjov. Fordi nysgerrigheden blev for stor. Fordi, jeg bare MÅ vide …

Jeg er spændt

Jeg er så spændt på resultaterne. Kenneth ved f.eks., at der i hans gryde er en god del af Thailand. Hans oldefar på hans mors side stammer fra Thailand og via skibshyre endte ham i København og fik arbejde i køkkenet på Hotel d’Angleterre, hvor han traf en dansk pige og resten er historie.

Jeg ved faktisk ikke ret meget mere, end det der er blevet fortalt ved sjældne lejligheder. Det mest eksotiske, jeg har hørt om er, at vi på min farfars side skulle have aner ned gennem rækken af dem, vi engang kaldte kartoffeltyskere. Måske også lidt tatere ovre østfra, men lad os nu se. Først skal vi lige have lavet testen og siden have den sendt afsted til analyse.

Det er weekend om et øjeblik. Måske vi der finder tiden. Spændende bliver det i hvert fald og for øvrigt en rigtig god weekend til dig.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide