4

Cottage Pie

Jeg lavede Cottage Pie i går. Pludselig er der god tid til at forberede og finde på i køkkenet og vi er på en mission herhjemme, der handler om at dykke ned i den dybfryser, der står alt for langt væk. Med andre ord, står der en solid (og fyldt) dybfryser nede i bunden af garagen.

Til hverdag glemmer vi at være forberedt sådan at forstå, at vi aldrig når at forberede menuen. Det kommer nærmest lidt bag på os, at vi skal spise.

Vi har jo ellers alle muligheder for at forberede. Vi kunne jo tage kød op af fryseren dagen før, vide hvad det skulle bruges til og på den måde hurtigt komme i gang med aftensmaden. Sådan er virkeligheden bare ikke her. Vi glemmer det. Vi køber fersk kød, fordi vi ikke kan vente på, at det frosne tør op.

I disse dage er det anderledes. Vi er hjemme. Der er mulighed for at gøre indhug i fryseren, så det gør vi.

Cottage Pie

Cottage Pie

I går lå der hakket oksekød i køleskabet og ventede på, at jeg forvandlede det til et eller andet. Aftalen var, at det var mig, der havde køkkentjansen.

Kenneth var nede at pakke, for vi har to medarbejdere på ferie og en tredje, der glemte, at det der med at holde social distance på et par meter også gælder ham. I stedet satte han sig tæt i en varevogn med to venner, som ikke er særligt fornuftige og hoster som sælhunde, så nu er han hjemsendt i 14 dage. Vi risikerer ikke resten af vores personales helbred, fordi han er et fjols. Så enkelt er det.

Nå, det var et sidespring, men altså jeg havde mad-tjansen i går og jeg er sådan en, som ikke laver mad særligt ofte og når jeg så endelig gør det, ikke har sådan et langt, solidt bagkatalog at trække på.

Nu lyder det som jeg aldrig laver mad og det er ikke sandt. Faktisk lavede jeg mad hver dag i de første mange år af vores fælles liv, men da vi flyttede herover, opdagede Kenneth, at han faktisk rigtigt godt kan lide at lave mad, så sådan blev det.

Han er et guds benådet talent og hans mad smager altid dejligt, men ind imellem er det jo også skønt for ham, at andre laver maden. Det gjorde jeg altså i går.

Timian

Jeg er for det meste heldig

Jeg er oftest heldig med min mad. I går var ingen undtagelse. Faktisk var min Cottage Pie en stor succes og heldigvis er jeg ikke kendt for små portioner. I dag er der rester og endda rigeligt til, at også mor kan få en kantstenlevering til aften. Det vil hun gerne.

Cottage Pie eller Shepherd’s Pie?

Både Cottage Pie og Shepherd’s Pie er pies med kødfyld, og de to bliver nogen gange forvekslet, men det er nu egentlig logisk, hvad forskellen på de to er. En Shepherd, er jo en hyrde, der passer på får og lam, så når fyldet er lam, hedder det en Shepherd’s Pie, og når det er oksekød, hedder det en Cottage Pie. Altså blev vores en Cottage Pie.

Jeg greb alle underlige rester af grønt fra grøntsags-skuffen. Det inkluderede en salatblanding (med en overvægt af snittet gulerod og hvidkål), lidt gulerødder, der trængte til at blive spist og en rest ærter, løg og forårsløg, der også trængte til at komme i brug.

Løget blev snittet og brunet sammen med kødet tilsat laurbærblade, frisk timian og salt og peber. Til sidst tilsatte jeg lidt tomatpasta og lod det brænde af i gryden, inden jeg tilsatte grøntsagerne og en god grøntsagsfond. Bare lige så det lige akkurat dækkede kød og grønt.

Hjemmelavet mos

Jeg lod det simre en lille times tid, mens jeg skrællede kartofler, pastinak og en enkelt gulerod (med en overvægt af kartofler) og kogte det hele. Efter kogning blev det til en grov mos smagt til med salt, peber, smør og en smule mælk.

I det ildfaste mad kom først kødfyldet og siden mosen på toppen og så kom det i ovnen en halv time på 200°. Da jeg tog det ud, lod jeg det hvile små 10 minutter og serverede så for en sulten Kenneth.

Det smagte altså vidunderligt og så er vi begge vilde med mad og elsker, når vi skal spise noget, vi ikke normalt spiser. Sådan var det i går. Sådan bliver det i dag.

Jeg kan varmt anbefale Cottage Pie og så er der forøvrigt lam på vej. Måske vi også skal teste den der Shepherd’s Pie.

God tirsdag til dig :-)

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide