4

Himmerland rundt

Vi kom Himmerland rundt i går, da vi tog på tur. Kenneth forberedte mad og pakkede det sammen med kølige drikkevarer, som blev placeret strategisk i bilen og så begav vi os afsted.

Kenneth var chauffør. Jeg strikkede nemlig på et nyt projekt. Cruiser er en skøn, kort cardigan, som er nem at strikke og her var jeg fristet til igen at tage alle mine rester i Silk Mohair, men endte alligevel ud med i stedet at strikke klassisk rosa med glimmer. Det bliver ikke mere piget. Jeg si’r det bare …

Chaufføren bestemmer her i huset

Chaufføren har lov til at sætte kursen, så det gjorde Kenneth. Først ind bag Aalborg, forbi Sønder Tranders og Nøvling og ud på Hadsund Landevej. Ved Krastrupsøgaard stoppede vi og handlede lidt i gårdbutikken. Ikke stort, men lidt og godt. Vi skal nemlig grille med familien senere i dag, så det var proviantering på forlods i går.

Vi fortsatte ad landevejen til vi passerede Hadsund. På den anden side af fjorden drejede vi skarpt til venstre ind mod Mariager. Turen derud er så smuk og man kører med udsigt til Mariager Fjord stort set hele vejen.

Ved Fladbjerg bliver jeg altid sådan lidt rørstrømsk og erklærer, at jeg ELSKER fjorde. At jeg kunne tænke mig at bo ned til Limfjorden.

Jeg mener det faktisk. Det er ikke bare et pludselig udslag af vægelsind. Jeg har altid elsket fjorden som natur. Mere end havet endda.

Himmerland rundt
Himmerland rundt
Himmerland rundt

I går bad Kenneth mig bare om at træde ud af bilen og mærke efter, for lige at minde mig om, at der ofte blæser ved en fjord og jeg HADER jo som bekendt blæsten.

Nå ja, jeg bor såmænd også rigtigt fint midt i det, der engang var et fint engdrag. Nede i en lille hulning. I læ det meste af tiden.

Hobro tur/retur

Vi fortsatte mod vest uden mål, men bare på opdagelse. Ved Mariager overvejede vi at stoppe for en is, men ingen af os trængte alligevel til den is, så vi fortsatte ufortrødent og endte til sidst i Hobro. Vi fortsatte gennem byen efter at have været ude forbi Fyrkat.

Der er bjergtagende smukt, men vi orkede faktisk ikke de formelle rammer og besluttede os for at køre videre. Rundt om byen og ud mod øst tilbage langs fjorden, men på modsatte side.

Husk at tage nærmeste omvej

Ved Valsgård drejede vi fra ned ad Skovbovej. Det må du også huske at gøre, hvis du nogensinde kommer på de kanter. Sikke en dejlig tur, man får forærende ved bare at følge med, hvor vejen drejer.

Himmerland rundt

Varmt og dejligt med en fantastisk udsigt

Der var jo overskyet i går, men der var sommervarmt. Vi holdt pauser undervejs for at beundre udsigten og da vi passerede en mark med kornblomster, som er en af mine yndlinge, bad jeg Kenneth stoppe.

Jeg kører sjældent uden at have min kurv og min saks på bagsædet. I går var ingen undtagelse, så jeg trådte forsigtigt ind i kanten af marken. Jeg ville ikke træde noget ned, men bare se, om jeg kunne høste en kornblomst eller to.

Jeg fik en dejlig buket med hjem. Den står på sofabordet og sender glade minder om en dejlig lørdag på tur ud i det blå.

Ind forbi Ouegårds Mølle

Efter plukningen fortsatte vi ufortrødent. Vi nåede ud til landevejen igen og fordi vi har tidligere lejere, som flyttede her til, kender vi nu et meget hemmeligt, men helt igennem særligt dejligt sted ved Ouegårds Mølle.

Vejen ind er kringlet, næsten hemmelig og ensporet, men belønningen venter forude. Vi måtte selvfølgelig lige ned forbi, for at se, om der var så smukt og idyllisk, som vi huskede det. Det var der! De, som bor i husene der, er mere end almindeligt heldige.

Retur til Hadsund og så stik øst

Vi fortsatte ind til Hadsund og holdt kursen stik øst. Med kærlighed til nærmeste omvej er det ikke svært at forstå, hvorfor vi endte ude på Als Odde.

Her havde vi aldrig været før, men sikke da et skønt, lille sted. Frit kig ud til Kattegat på den ene side og kig ind i Ajstrup Bugt på den anden. Her var stedet til madpakken og ærlig talt var tiden det også. Det endte som en meget sen frokost, men sikke den smagte der på kanten af verden.

Himmerland rundt
Himmerland rundt

De er ved at sætte nyt bolværk

Vi er jo ikke miljø-eksperter, men da vi så de tryk-imprægnerede stolper, kiggede vi lidt undrende på hinanden, for det gift skal vel ikke direkte i fjorden? Formentlig er det helt lovligt, men det var bare sådan lidt nedslående at stå midt i den smukke natur og så se de grønne pæle stikke op af fjordens vand.

Café Odden kunne have suppleret frokosten med en is, men vi var mætte og satte i stedet kursen mod Aalborg, men selvfølgelig langs Kattegat.

Vi passerede mætte Vaffelhuset i Øster Hurup og fortsatte stille og roligt nord på. Ved Egense drejede vi ned ad Egensevej mod Aalborg og så var der sølle 25 kilometer hjem.

Hjem til en sen aftensmad

Vi landede hjemme ved halv seks-tiden efter en skøn dag på landevejene.

Vi er vilde med de udflugter uden mål, men bare med os to i bilen og så nærmeste omvej som favorit. Vi tager ofte afsted på dem. De gør godt i min rastløse sjæl og Kenneth holder heldigvis også af dem. Himmerland er smukt på alle tider af året, så det lægger ofte ryg til.

Vi gør det snart igen …

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide