16

Hverdagsglæder

Hverdagsglæder kan være så mange ting. Det kunne f.eks. være de smukke farver, der folder sig ud omkring os her i oktober. Det kunne også være et garnlager, der tillader nye idéer. Det kunne være, at jeg skal spise boller i karry til aften eller udsigten til indsigten. Det kunne være alt muligt og det er alt muligt.

Hverdagsglæder kan være så mange ting. Det kunne f.eks. være de smukke farver, der folder sig ud omkring os her i oktober.

Gummirøjserne står klar ved havedøren

Det er følelsen af frisk luft og efterår, når jeg smutter i gummistøvlerne og går tur gennem haven. Farverne forandres dag for dag og græsset er vådt og tungt, fordi det trænger til en klipning. Tørrestativet får en pause i disse dage, hvor efteråret for alvor banker på. Trillebøren står og venter på, at jeg får taget mig tiden til at rydde op i drivhuset.

Jeg bliver glad af at komme ud og snuse ind. Glad for at mærke udelivet, jeg i virkeligheden får alt for lidt af for øjeblikket.

Hverdagsglæder kan være så mange ting. Det kunne f.eks. være de smukke farver, der folder sig ud omkring os her i oktober.

Magiske hjørner i haven

I havens hjørner vokser hemmeligheder frem. I små, dekorative formationer dukker de op og pynter. Jeg elsker dem. De er så fine og lader virkelig og eventyr blandes en smule.

Ved siden af dem falder kvæderne modne og modige til jorden. Mulden tager imod med blid og eftergivende bund og derfor kan jeg fortsat samle de magiske og aromatiske frugter en tid endnu.

Jeg er ikke færdig med at forvandle efterårets frugter til små, søde og salte skatte på glas. I vintermørket sætter vi herhjemme ekstra stor pris på dem, så jeg samler fortsat.

Hverdagsglæder kan være så mange ting. Det kunne f.eks. være de smukke farver, der folder sig ud omkring os her i oktober.

Duftene er fantastiske

Jeg elsker, at verden bliver krystalklar og sanserne skærpes i efteråret. Pludselig kan jeg dufte ting, jeg ikke er opmærksom på eller oplever om sommeren.

Duften af muldjord og fornemmelsen af regnen i ansigtet gør godt for min sjæl.

Jeg holder meget af stille regn. Ikke blæst. Aldrig blæst. Regn. Sne. Kom med det! Jeg tager det hele i bytte for et liv fri for blæst.

Blæst giver uro indeni. Jeg er virkelig dårlig til det. Jeg bliver urolig og jeg får svært ved at koncentrere mig, hvis det blæser voldsomt udenfor.

Nogen gange tænker jeg, at jeg er født det helt forkerte sted, for jeg holder absolut ikke af de måneder, hvor vi lever omgivet af blæst, stærk vind, storm eller bare det, der ligner. Det kan jeg sagtens leve uden, men hverdagsglæder er også, at huske, at blæsten er sjov, når vi flyver med drage.

Hverdagsglæder er så mange ting

Hverdagsglæder er at at lave nyhedsbrev med Kenneth. Hverdagsglæder er at skynde mig i køkkenet i en pause og overraske Kenneth med gulerødder og frisklavet hummus. Hverdagsglæder er at nå i hus med nyhedsbrevet og læne mig tilbage og vide, at nu har jeg fri.

Hverdagsglæder er de små ting og at huske at få øje på dem. De er der. Hver dag.

 

- tak fordi du havde lyst til at læse med i dag -

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram.

Du vil sikkert også kunne lide