Majsmuffins med bacon

 

Ingredienser:

140 g majsmel

140 g hvedemel

30 g sukker

1 tsk bagepulver

1 tsk salt

3 dl kærnemælk

2 æg

70 g smør, smeltet

120 g revet ost (Cheddar)

90 g bacontern, sprødstegte

 

1) Ovnen forvarmes til 180 grader. En muffinform med plads til 12 stk. pensles med smeltet smør eller beklædes med små muffinforme i papir.

2) Hæld majsmel, hvedemel, sukker og bagepulver ned i en stor røreskål. Tilsæt en smule salt.

3) Pisk æg, kærnemælk og smeltet smør sammen i en mindre skål. Lav en fordybning i de tørre ingredienser og tilsæt mælkeblandingen. Rør det hele let sammen med en grydeske. Der må gerne være klumper i dejen. Vend ost og bacontern i dejen.

4) Fordel dejen i de smurte forme. De skal være ca. 2/3 fyldt op med dej. Bag dem i 15 - 20 minutter. Prøv evt. med en strikkepind, om dine muffins er færdige. Vend de færdige majsmuffins ud på en bagerist.

 

Chokolademuffins

 

Ingredienser:

210 g hvedemel

40 g kakao

150 g sukker

2 tsk bagepulver

2½ dl mælk

60 g smør, smeltet

½ tsk vanillesukker

120 g mørk chokolade

 

1) Ovnen forvarmes til 180 grader. En muffinform med plads til 12 stk. pensles med smeltet smør eller beklædes med små muffinforme i papir.

2) Sigt mel, kakao, bagepulver, sukker og lidt salt ned i en stor røreskål.

3) Rør mælken sammen med det smeltede smør i en mindre skål. Tilsæt vanillesukker.

4) Lav en fordybning i de tørre ingredienser og hæld mælkeblandingen heri. Rør delen let sammen med en grydeske. Dejen må gerne være klumpet.

5) Vend forsigtigt den hakkede chokolade i dejen. Fordel dejen i de 12 muffinforme. Hver form skal være ca. 2/3 fyldt op med dej. Bag kagerne i 20-25 min. Vend kagerne ud på en bagerist og pynt dem evt. med glasur og frisk frugt/bær.

 

Krydrede æblemuffins

 

Ingredienser:

5 dl hvedemel

1½ tsk bagepulver

1½ tsk tvekulsurt natron

1 tsk kanel

1/4 tsk muskatnød

3/4 dl brun farin

2½ dl skrællede æbler i små tern

1 sammenpisket æg

2½ dl mælk

2 spsk smeltet smør

 

1) Ovnen forvarmes til 200 grader. En muffinform med plads til 12 stk. pensles med smeltet smør eller beklædes med små muffinforme i papir.

2) Sigt mel, bagepulver, natron, kanel og muskatnød i en stor skål. Rør farin og æble i.

3) Rør æg, mælk og smør godt sammen. Tilsæt æggeblandingen på én gang til de tørre ingredienser. Rør det sammen med en gaffel, til alle de tørre ingredienser er blevet våde.

4) Dejen fordeles jævnt i muffinformene, så de fyldes ca. 2/3 dele. Bages i 15 - 20 minutter, til de er gyldne. Kan serveres varme med smør.

Fuldkornsmuffins

 

Ingredienser:

2½ dl hvedemel

2 dl fuldkornsmel

1 tsk krydderi til krydderkage

2 tsk bagepulver

1 tsk natron

1/4 dl brun farin

1 dl rosiner

1 sammenpisket æg

2½ dl kærnemælk

80 g smeltet smør

 

1) Ovnen forvarmes til 200 grader. En muffinform med plads til 12 stk. pensles med smeltet smør eller beklædes med små muffinforme i papir.

2) Sigt mel, krydderi, bagepulver og natron i en stor skål. Rør farin og rosiner i. Rør æg, kærnemælk og smør godt sammen.

3) Hæld æggeblandingen i melet. Rør det sammen med en gaffel, til alle de tørre ingredienser er blevet fugtige.

4) Dejen fordeles jævnt i muffinformene, så de fyldes to tredjedele. Bages i 15 - 20 minutter til de er gyldne. Kan serveres varme med smør.

Citronmuffins

 

Ingredienser:

250 g smør/margarine
250 g sukker ( 2½ dl )
4 æg
250 g mel ( 5 dl )
1 tsk bagepulver
saft af 1 citron
reven skal af 2 citroner

1) Ovnen forvarmes til 180 grader. En muffinform med plads til 12 stk. pensles med smeltet smør eller beklædes med små muffinforme i papir.

2) Rør smeltet smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét af gangen og rør grundigt. Rør citronsaften i.

3) Tilsæt nu mel og bagepulver og rør grundigt igen. Tilsidst røres den revne citronskal i.

4) Dejen fordeles jævnt i muffinformene, så de fyldes to tredjedele. Bages i 15 - 20 minutter til de er gyldne.

5) De afkølede kager pyntes med en glasur lavet af flormelis og varmt vand. Glasuren skal smages til med citronsaft og en smule revet citronskal lægges på toppen som pynt.

Kuvertbrødsmuffins

 

Ingredienser:

200 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk kryddergrønt (fx. rosmarin)

100 g ost i små terninger (cheddar)

100 g soltørrede tomater i olivenolie

2 æg

1,5 dl mælk

4 spsk olivenolie

Salt og peber efter smag

1) Ovnen forvarmes til 200 grader. En muffinform med plads til 12 stk. pensles med smeltet smør eller beklædes med små muffinforme i papir.

2) Mel, bagepulver og krydderier blandes grundigt. Tilsæt ost og fintskårne tomater. Bland igen.

3) Rør æg, mælk og olie i blandingen.

4) Dejen fordeles jævnt i muffinformene, så de fyldes to tredjedele. Bages i 15 - 20 minutter.

5) Server lune til suppe, steg og ostebord.