12

Svineriget

Hvor var de dog heldige, de danske svineproducenter, som har investeret overskud i moralsk anløbne svinefarme i Polen og Ukraine. Mohammed kom i vejen og det er der mere end en landmand og ind til flere politikere, der kan være taknemmelige for.

Produktionsmetoder med vækstfremmere, som fremelsker resistente bakterier, er noget landmændene på hjemmebane bryster sig af for længst at have afskaffet, mens deres økonomiske interesser langt overgår deres moral, så snart de er udenfor landets grænser.

De producerer kødet i udlandet, med ukritisk brug af vækstfremmere, for siden at transportere det til Danmark, hvor det sælges til den danske forbruger, som tror sig sikker på, at det naturligvis er produceret med samme høje moral, som den landmændene udviser herhjemme.

Imens indkasserer landmændene støtte fra den danske IØ-fond under Udenrigsministeriet og de sover formentligt ganske og aldeles udmærket om natten, hvordan det så end lader sig gøre.

Det er umoralsk. De forsøger at snyde mig. Forbrugeren.

Det er også usmageligt.

Forsvarsministeren leverede den ynkeligste performance jeg nogensinde har set ham levere og det siger ikke så lidt. Adspurgt om sine tidligere interesser i disse svinefarme, valgte han alene at fastholde, at han havde solgt sine aktier for længst og derfor ikke mente, der var grund til at bede ham udtale sig.

Det havde klædt ham, at tilkendegive en holdning, som modsvarede hans salg af selv samme aktier, men det ville nok kræve, at han tog afstand fra noget jeg fornemmer han i grunden synes er helt i orden. At tie er at samtykke og det er moralsk angribeligt ikke at have travlt med at fastslå, at salget skete med baggrund i det moralsk forkastelige i produktionsmetoderne og ikke i det faktum, at hans økonomiske interesser var blevet opdaget.

Han skulle skamme sig og han kunne passende gøre det sammen med de andre anløbne politikere og de mange landmænd, som synes det er i orden at sætte mit helbred på spil for kortsigtet økonomisk gevinst. Føj for pokker…

Vi spiser stort set aldrig svinekød herhjemme. Det er en udløber af debatten tilbage i 1994, da det blev offentliggjort, at landmændene fodrede deres svin med vækstfremmere, som resulterede i resistente bakterier. Efter den dag smagte kødet os ikke længere.

Der er så meget andet, som holdes skjult for forbrugeren, så det er ikke fordi vi tror, at vi nu er holdt skadefri, men det gjorde en lille forskel for os. Det ville gøre en stor forskel for mig, hvis jeg oplevede, at landmændenes ord og handlinger snart begyndte at følges ad. Alt andet er skammeligt.

Du vil sikkert også kunne lide