Lidt om mig…

Mit navn er Liselotte. Øjnene er grå/blå og håret efterhånden leverpostej, så der er frisører i nærmiljøet, som er meget glade for mig og mine striber, mens de utålmodigt leder efter de grå hår, jeg burde have beundrer det ivrigt voksende antal grå hår.

Jeg er bosiddende i Aalborg, eller nærmere bestemt i Gug, en forstad til Aalborg. Er ellers født og opvokset i og omkring Aalborg, men boede fra 1984 – 1996 i København og omegn.

Jeg er uddannet reklametegner og grafiker i 1986. Uddannet delvist på Nordjyske og delvist på et københavnsk reklamebureau. Siden hen er jeg uddannet tegnsprogstolk i 1996. Jeg er selvlært web-designer og har i mange år arbejdet med en blanding af tolkning og web-design, grafik og illustrationsarbejde. Jeg har siden august 2014 arbejdet i vores egen virksomhed, hvor jeg fungerer som grafiker, blæksprutte og medejer af Garnudsalg.dk, en både fysisk- og internetbaseret butik med fokus på garn og tilbehør af høj kvalitet solgt til priser, som gør det både sjovt og overkommeligt at udleve de kreative og håndarbejdsrelaterede ideer nogle af os heldigvis har :-)

Som navnet på min side antyder, så var min mening egentlig at slagte et par hellige køer. Et er intentioner, noget andet virkelighed…

Min side har langsomt fået lov til at udvikle sig til det den er i dag. En samling øjebliksbilleder som tilsammen giver et meget godt billede af min hverdag. Der bliver ikke slagtet mange køer, men til gengæld skrevet lidt om alt mellem himmel og jord.

Nogen gange er det bragende uinteressant, ind imellem kan der forekomme guldkorn, men mest af alt er det bare en samling humoristisk eller kedeligt vinklede billeder af den virkelighed der omgiver mig. Finder du den læseværdig er du meget velkommen igen og skulle den forekomme dig uvedkommende, skal du have tak for dit besøg.

Jeg kan kontaktes på: liselotte[snabela]slagtenhelligko[.]dk

Herhjemme…

Mit privatliv deler jeg med Kenneth, som er min kærlige, omsorgsfulde, tossede, sjove og gavmilde livsledsager. Vi har sammen været så heldige, at vi i vores liv også har vores dejlige, kloge og ualmindeligt opfindsomme datter, OlineOline havde også en fantastisk storebror, Alexander, som blev 16 år gammel. Vi mistede ham den 29. november 2006 og savner ham fortsat hver eneste dag. Sådan vil det være altid, tror jeg.

Oline er forlængst flyttet hjemmefra og bor sammen med hendes skønne kæreste, Mikael. Hun har uddannet sig til sygeplejerske og selvom jeg helst er fri, så ville jeg ønske hende som min sygeplejerske, hvis jeg nogensinde skulle blive indlagt. Hun er et enestående dejligt menneske.

Foruden os talte familien også en hund ved navn Oskar. Han optrådte med jævne mellemrum på disse sider. Ikke fordi han skulle, men fordi han kunne.

Oskar blev en del af vores familie i august 2003 – kun 8 uger gammel – så da vi mistede ham 21. oktober 2019, var han en gammel ven, som fik en stille og fredelig død. Jeg savner ham hver eneste dag.

Et levn fra 1863

Vi bor på en gammel gård midt i et helt gennemsnitligt villakvarter. Gården er ganske enkelt en livsdrøm, men den er ikke mere permanent, end vi er enige om, at den formodentlig har tjent sit formål om nogle år. For nu er vi stadig meget glade for stedet og ikke helt klar til at give slip.

Drømmene vi stadig har

Vi er stille gået i gang med at realisere nogle af de drømme, som har måttet ligge og slumre i årene med børn. Det er spændende og vi glæder os hver dag over den tid, vi lige nu befinder os i.

En af Kenneths drømme har altid været at få et sommerhus. Jeg ville ikke. Jeg syntes ikke, at vi havde tid eller overskud til endnu et sted at vedligeholde, men sidste år slog vi til. Nu ejer vi en perle lige der, hvor jeg vil være. Ved Vesterhavet, midt i et smukt, fredet naturområde og med et lille, charmerende hus, som lige akkurat rummer os og det liv, vi gerne vil leve der.

Jeg er gift for livet…

At leve tæt på mennesker med indsigt, intellekt og nysgerrighed på livet er en gave, som jeg påskønner hver eneste dag – og så er det vanedannende – på den gode måde…

Kort men godt…

Jeg ser stort set aldrig tv, men øver mig. Til gengæld kan jeg lide at læse. Jeg laver altid et eller andet som kræver sikker farvesans. Jeg er glad for smukke farver, men går næsten altid i sort.

Jeg strikker, hækler, læser, elsker, spiser, tegner, designer og alt muligt andet, som kræver et minimum af hjerneaktivitet. Jeg læser, debatterer, skriver, filosoferer, lærer og alt sammen kræver maksimal hjerneaktivitet. Jeg underviser og jeg undervises. Jeg udvikler og udvikles. Jeg bestræber mig på at leve hver dag, som var det den sidste. Jeg gør det så godt jeg kan.

Jeg er, ifølge Keirseys test, en ESFP – og det er nok ikke skudt helt ved siden af. Jeg kan fylde frygteligt meget i et selskab og jeg er god til at stikke dig en historie eller to, som du med sikkerhed kan grine af, men dit velbefindende ligger mig konstant på sinde og jeg tier, når der er brug for det. Jeg elsker en god historie og dem er vi fyldt af allesammen, så jeg er faktisk en rigtig god lytter, når det kommer over mig.

Ifølge testen burde jeg beskæftige mig med reklame, design, mennesker og undervisning. Jeg gør det hele, så der er en grund til, at min grundstemning er lys og jeg i hverdagen næsten altid er glad og tilfreds. Jeg synes faktisk, at jeg er en meget heldigt menneske og jeg glædes over det dagligt.

85 kommentarer

 • Svar
  Grethe Møller Olesen
  19. december 2017 at 15:37

  Kære Liselotte. Så har jeg givet mig tid til at læse lidt på din blog. Inspirerende og sætter så mange dejlige tanker og ideer i gang hos mig. Tak for det☘☘ Glædelig jul og godt nytår til
  Grethe

 • Svar
  Jane Eskildsen
  15. januar 2016 at 12:41

  Jeg læser din blog med stor interesse – inspirerende og kreative input! Og så elsker jeg designet af din side.
  Jeg er selv grafiker og tænker på at lave en blog, måske en mini dagbog for mig selv, til at begynde med. Så jeg har et sted at forevige mine kreative kræfter. Kan du fortælle mig hvilket program du bruger til bloggen og om den er gratis. Den ser overskuelig ud og nem at gå til.

  • Svar
   Liselotte
   15. januar 2016 at 18:54

   Du skal kigge på WordPress, Jane :-)

  • Svar
   Lisa Næblerød
   19. februar 2016 at 07:06

   Kære Liselotte
   Jeg faldt helt tilfældigt over din blog her til morgen, og sidder med et stort smil om munden. Velskrevet, autentisk og humoristisk. Samtidig oplever jeg en stor spejling – tak :)
   Kærlig hilsen Lisa Næblerød

 • Svar
  Susanne Lynnerup
  16. august 2015 at 10:29

  Hej Liselotte.
  Jeg læser jævnligt på din blog og bliver dejligt inspireret til nye strikkeprojekter – skønt og i den forbindelse vil jeg gerne spørge dig om en ting, for jeg har set, du har strikket 2 af de tværstrikkede ponchoer. Den vil jeg til at strikke nu.
  Nu har jeg bestilt og modtaget garn til den tværstrikkede poncho og i går aftes sad jeg og eksperimenterede med garn, strikkefasthed og pinde. Strikkefastheden skal holdes på 16 m = 10 cm på p 5.
  Jeg købte Blackhill Højlandsuld og Alpacaen, og har i strikkeprøven forsøgt mig med 2 tråde Højlandsuld og 1 tråd Alpaca. For at holde stikkefastheden måtte jeg ned på p 4 1/2. Nu er mit spørgsmål: Tror du, det bliver for “tungt”? Vil det være bedre med kun 1 tråd af hver eller bør jeg strikke med 2 tråde Alpaca og 1 tråd Høllandsuld?

  På forhånd stor tak og ønsket om en dejlig søndag til dig og dine, Susanne

 • Svar
  Dorte Jensen
  20. maj 2015 at 19:14

  hej har lige “opdaget” din blog. ledte efter en trøje og fik øje på din sømand. Er det muligt at få lidt detaljer om antal masker samt str? Lækker blog

 • Svar
  Karin
  31. marts 2015 at 15:01

  Så kom jeg endelig så langt nordpå at jeg kunne slå et slag forbi Garnlageret forrige fredag. Denne gang var det mest et “gramse” besøg – så nu bliver det meget nemmere at sidde hjemme i sofaen og bestille garner til de nye projekter. Jeg er sådan en der “ser” bedst med fingrene. DOG vil jeg sige at mine øjne med det samme fandt den tunika / skjorte ting du havde på – uhh hvor var den lækker :o) hvid/helt lys og med grå store prikker – ret lang. Jeg kan næsten ikke få mig til det – men nu spørger jeg altså alligevel; hvor har du fundet den? jeg vil elske at eje sådan en….

  • Svar
   Liselotte
   1. april 2015 at 09:31

   Det er en oldgammel sag, så den er ikke til at finde mere. Jeg har selv søgt efter en arvtager, så jeg ved, at de ikke er til at opdrive desværre, Karin :-)

 • Svar
  Signe Torvund
  1. marts 2015 at 15:10

  Hei Liselotte!
  Er så begeistret for din blogg og måten du gjør det på.
  Som du sikkert forstår ,så er jeg norsk og vi har forskjellig språk,men jeg forstår godt dansk, men hva menes med “Slagt en hellig ko”? Jeg tolker det som, å gjøre noe man slett ikke burde gjøre. Er jeg helt på jordet?

 • Svar
  Tanker omkring mit 10 års jubilæum som weB-LOGger | Abelone Glahn
  19. februar 2015 at 12:06

  […] af mig selv. Næppe havde jeg skrevet et første indlæg, før en af de (stadigt) førende bloggere, Liselotte Weller (Slagt en hellig ko) svarede […]

 • Svar
  Preben Røschmann
  4. november 2014 at 11:06

  Det sker ca. en gang om ugen at jeg er inde og læse din blog. Det er dejligt at læse om ganske ordinære ting.
  der er intet abstrakt i det. Og så var det jeg så din blog om kvæder. Jeg har lige fået en del kvæder med hjem
  fra mit besøg hos min søster og kunne rigtig godt tænke mig at få opskriften på din kvædemos. Det lyder bare
  godt. Preben

  • Svar
   Liselotte
   4. november 2014 at 18:12

   Jeg har jo desværre ingen opskrift, Preben, men jeg er sikker på, at du kan finde en god opskrift, hvis du prøver Google :-)

 • Svar
  lkraulLisbeth
  31. oktober 2014 at 11:55

  Hej Lislotte når jeg nu læser din fantastiske blog, føles det på nuværende tidspunkt som om bogstaverne flyder en smule ud i kanten, det kan godt blive lidt irriternde at læse. jeg kan ikke formindske på ipad, det er kun en mm men det ville være skønt hvis du lavede teksten lidt mindre.

 • Svar
  frnielsen
  24. oktober 2014 at 09:17

  Jeg har ikke læst ALLE kommentarerne, så måske er det skrevet, men Kvik var/er ikke en dansk-svensk-gårdhund, det burde han have været, men han er en terrier – han mangler knækket på næsen ;) Bare fordi – det btyder jo ikke noget i helheden.

 • Svar
  Mia
  22. juni 2014 at 21:18

  Hej Liselotte:)
  Jeg er ny læser på din blog! Jeg er tosset med dine strikkerier, din skønne have(selvom jeg kun har set 2 billeder;)) og ikke mindst dine livsanskuelser!
  Jeg følger fortsat med :)
  God sommer til dig
  Hilsen Mia

 • Svar
  Ghita
  17. august 2013 at 15:12

  Hej Liselotte. Jeg faldt over din web her en lørdag formiddag, hvor jeg rydder op og som overspringshandling ville lave “sol”tørrede tomater, som jeg elsker. Jeg læste det du skriver om dig og blev imponeret over din åbenhed om din søn. Jeg blev nysgerrig over det med de hellige køer og jeg blev provokeret over at du skriver at du kan overleve at være grim! Jeg kan kun se små glimt af dig, men du ser ud til at være alt andet en grim???? Jeg læser lidt videre….:-) 
  Hilsen Ghita 

  • Svar
   Liselotte
   18. august 2013 at 08:30

   Velkommen til Ghita – og god fornøjelse. Jeg håber, at du bliver hængende :-)

 • Svar
  Susanne Breum
  9. juli 2013 at 23:59

  Hej Liselotte
  Idag stødte jeg for anden gang på din blog i min søgen efter en bestemt strikkeopskrift. Sidste gang jeg stødte på den, tænkte jeg, at alt det her godt kunne passe på den Liselotte jeg gik i folkeskole med og så tænkte jeg ikke mere over det. Idag googlede jeg så dit navn og det viser sig så, at du og jeg har gået i folkeskole sammen. Billederne afslører, at du ike har forandret dig ret meget siden.
  Godt at læse at du har et godt liv.
  Om mig selv kan jeg fortælle, at jeg bor i nærheden af Støvring, er uddannet radiograf og arbejder som sådan. Jeg har tre børn på 26,24 og 22 år og bor fortsat sammen m deres far……..og så strikker jeg en hel del.
  Håber du kan huske mig ;-)
  Susanne 

 • Svar
  Birgitte
  23. maj 2013 at 13:10

  Jeg kom tilfældigt forbi. Her føles rart. Jeg hænger på lidt :-)

  • Svar
   .
   14. december 2014 at 12:06

   det samme her, nu er siden under foretrukne, skulle faktisk stille an til frokost, men ak siden var sjov og let, tak for den. smil fra en som også hedder Birgitte

 • Svar
  Camilla
  2. august 2011 at 23:00

  Din blog er min absolute favorit! Jeg beundre dine evner til at udtrykke dig og dit altid positive livssyn! TAK for fantastisk læsning

  • Svar
   Liselotte
   3. august 2011 at 07:32

   Tusinde tak for de pæne ord, Camilla – og du er altid velkommen herinde :-)

 • Svar
  Hanne Bente
  7. juli 2011 at 06:52

  Tillykke med at du har en af Danmarks mest læste blogge – må tilstå at den ER også spændende.
  Sød dansk-svensk gårdhund du har, jeg er selv den lykkelige af en dsg.
  Ha´en god torsdag.
  Knus Hanne Bente

  • Svar
   Liselotte
   7. juli 2011 at 08:11

   Tak Hanne Bente og god torsdag til dig også :-)

 • Svar
  Jeg søgte på google
  2. februar 2011 at 20:34

  Jeg søgte på google efter strikket nederdel og du har en beskrivelse der lyder lige netop som det jeg leder efter.Men kan ikke åbne dit billede.Kan du sende mig et billede evt. vedhæftet

 • Svar
  cep
  25. januar 2011 at 12:47

  Stiller dig et spørgsmål på ‘siden’: http://www.slagtenhelligko.dk/.....vente-paa/

  men får aldrig noget svar – hvad skyldes det mon?

  cep

  • Svar
   Liselotte
   25. januar 2011 at 13:04

   Det skyldes, at jeg ikke har set dit spørgsmål. Dette sted er jo min digitale opslagstavle og jeg investerer alene min fritid i det. Derfor sidder jeg her ikke døgnet rundt og derfor kan spørgsmål sagtens “drukne” i strømmen af kommentarer :-)

   Det er akkurat samme forklaring der er på spørgsmålet du stiller. Det er min fritid jeg bruger og derfor også mig, der beslutter, hvad jeg har lyst til at dele hver dag. Det var så ikke en udførlig opskrift på hjerter i flødesovs den dag :-)

 • Svar
  Camilla
  5. november 2010 at 15:45

  I beskrivelse af dig nævner du dine drømme.. hvad I skal når I engang ikke skal bo i den røde skønhed længere.. når man klikker på linket “drømme” kommer man videre til fagforeningen “Ledernes” hjemmeside.. er der nogen særlig mening med det?.. hvor er drømmen.. :-)

  • Svar
   Charlotte (Uglemor)
   28. august 2021 at 16:05

   Ja, det er noget sært noget med de links. Drømme fører stadig til en fagforening og Oline til en friskole … er der nogen, der har kapret linkene, mon ;)

 • Svar
  Fru Andersen
  21. marts 2010 at 19:43

  Hej Liselotte
  Vil bare lige sige: det er en rigtig dejlig webblog du har, jeg syntes det er hyggeligt at følge lidt med i din verden og de fine ting du laver.
  Forsat dejlig søndag
  V. H.
  Fru Andersen

 • Svar
  susanne
  21. februar 2010 at 15:44

  Jeg er helt ny i denne her blog verden: hvad betyder det at bagved det hele har du wordpress og så “oveni” har du en blog som denne. Har kikket på wordpress fra dit link om det. Vil det sige du har startet din blog fra word press?

 • Svar
  Lars Thorndahl
  20. december 2009 at 16:01

  Hej liselotte
  Jeg faldt tilfældigt over din hjemmeside, i min søgen efter en god opskrift på på leverpostej…
  Må sige at jeg straks blev fanget af din dejlige livs filosofi, lev i nuet… Carpe diem.
  jeg kommer tit til Store Brøndum, verdens navle, tæt ved Skørping hvor der er højt til loftet i ordets bogstaveligste forstand.
  Jeg deler din glæde over de dejlige mennesker der findes på disse kanter, og ikke mindst deres forståelse og indlevelse i livets gang, her på “djævleøen”
  Måske vi kunne ses een dag, når mine dejlige unger og jeg tager nord på, for at trække frisk luft i Himmerlandet..

  Glædelig jul til dig og din familie

  Kærlig hilsen

  Lars Mads og Anna

 • Svar
  Dorthe
  20. december 2009 at 13:34

  Hej Liselotte,

  Sidder ved spisebordet i køkkenet med en kop kaffe og radiomusik i baggrunden. Biscotti er i ovnen – din opskrift ; ) – og har et øjebliks ro til at kigge på din hjemmeside.

  Dejligt med dit positive livssyn og din energi der stråler ud fra det skrevne.

  Vil blot give mit besyv med og samtidig ønske dig et lykkebringende nytår.

  Venlige hilsner Dorthe

 • Svar
  Frk. Laier
  15. december 2009 at 21:02

  Hej Liselotte

  Ville bare lige sige Tak, tak for en dejlig side som jeg bir ved at falde over og forbløffes.
  Jeg er selv uddannede grafiker, og har en ordenlig stak interesser og projekter som jeg bare må og vil.
  Men men har jeg gennem de første par år på arbejdsmarkede været så heldig at rande ind i et par ukompetente chefer. Hvad endte ud i stress i en alder af 24 (på springet til 25) Er dog ikke så slemt, nu efter et par månder hjemme i fred og ro. Men at kommer her på din side, er altså hel unikt. Det gir mig en føgelse af at det nok skal lykkes en dag at få min egen side. At jeg nok skal nå at lære både at strikke, hækle, sy og bage. Og de tusind andre ting jeg bare må lære før det er for sendt.

  Har ikke rigtig nogen spørgsnål, ville bare sige tak. Tak for at du er en evig inspiration til at bli ved at kæmpe for mine drømme og mål.

 • Svar
  Liselotte
  4. november 2009 at 11:47

  Christina, det er helt fint at skrive her – og bænken, det er en meget tyk egestamme, vi har fået skåret ud hos en eller anden piberygende nordbo på et lille savværk oppe omkring Klokkerholm eller… og den er bare lagt på nogle store, firkantede klodser i samme materiale – så se bare… jeg ved ikke en hujende fjer, men den er i hvert fald hjemmegjort med hjælp fra et lille savværk. Om ikke andet, kan det vel tjene som inspiration :-)