21

Spørg lige…

-om jeg vente til den islænder er færdig?

Ærmerne strikkes med teknikken Magic Loop, så jeg undgår strømpepindene, som jeg kun holder af i lille størrelse. Første ærme er næsten færdigt. Endnu et og så er jeg kørende på den sidste mønsterrapport og om et lille øjeblik, kan jeg tage sweateren i brug. Jeg glæder mig!

You Might Also Like

21 Comments

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  19. oktober 2008 at 01:33

  Frida, jeg så det slet ikke som fornærmethed, men mere en kulturelt betinget “faglig” stolthed og den slags er da skønt :-)

  Jeg huskede rigtigt omkring islænderen så, med undtagelse af mønsterborten nederst på bul og ærmer :-)

 • Reply
  Fríða
  18. oktober 2008 at 19:12

  ja, en islandsk sweater har en lille mönsterbort nederst på bul og ærmer og så et rundstrikket bærestykke med mönster, ensfarvet derimellem. og bærestykket SKAL altså være rundstrikket, ikke raglan. denne type kunne vel kaldes for en hybrid af den islandske, med den tykke uld, og færöske/british isles´ske tröjer, med mönster hele vejen op. men tröjer fra Færöerne og British Isles har derimod i de fleste tilfælde steeks og isatte ærmer og er strikket af meget tynd uld. men, misforstå mig ikke, jeg kan da kun tage det som et kompliment at I vil kalde dem for islændere!
  kh.fra Island
  Frida

 • Reply
  Dorthe
  18. oktober 2008 at 16:18

  Den bliver bare SÅ flot :-)

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  18. oktober 2008 at 16:14

  Merete, det er et hurtigt projekt. Instant gratification – me like :-)

  Anne, du er så heldig med den Clover – og selvfølgelig skal du strikke en islænder, for den bliver garanteret ikke til at undvære, ligesom din halsting, som ikke har været af mine skuldre, siden jeg strikkede den :-)

  Sanne, jeg er frygtelig… så enkelt er det vist bare ;-)

  Mette, der er nok af projekter vi har lyst til at kaste os over, ikke? :-)

 • Reply
  mette
  18. oktober 2008 at 14:41

  Altså – jo flere billeder du viser af den “færøske islænder” ;-) jo mere får jeg også lyst til een! :-) men med islandsk familie skal der vist først en rund-bullen en af pindene (den har stået på listen i halvandet år efterhånden – ups).

 • Reply
  Sanne
  18. oktober 2008 at 14:20

  Hej Liselotte
  Rigtig flot sweater. Om jeg begriber, hvordan du kan strikke så hurtigt! Selv når jeg synes, jeg er rigtig godt kørende, tøffer jeg rundt i veteranbil (Tivolis?), mens du fiser af sted i en Ferrari :-)
  Hilsen Sanne

 • Reply
  Anne Dyrholm Stange
  18. oktober 2008 at 14:18

  Du bliver så chik i islænder, lige meget om det er en eller ej!

  Den udgave jeg har gang i er mere 70’er-agtig, men det var sådan Laura ønskede det, ikke nogen opdatering her, så måske skal jeg strikke en mere, til mig, moderne du ved ;-)

  Er forresten gået i gang med Clover, du ved den jeg rodede rundt ude i vinduesudstillingen efter, men nu i de farver, som jeg elsker, gråt i flere nuancer og så et strejf af gult…

 • Reply
  merete
  18. oktober 2008 at 13:54

  ja det var da et hurtigt projekt. og den bliver dejlig at nyde resten af oktober i. rigtig skøn.

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  18. oktober 2008 at 13:47

  Trøjen bliver utroligt lækker og jeg glæder mig sådan, til den er færdig. Jeg startede vist på den i forgårs… så det glider fornuftigt på trods af mine motoriske udfordringer omkring mønsterstrikken :-)

  Frida, du er stødt på dine strikkulturelle manchetter og det synes jeg er herligt. Jeg tror, at vi kalder dem islændere på grund af det tykke uld, som jo – trods alt – er grundsubstansen i en “ægte” islænder, men… jeres trøjer er vist primært ensfarvede med et rundt skuldermønster, ikke? :-)

 • Reply
  Fríða
  18. oktober 2008 at 13:32

  skön og lækker bliver din sweater helt bestemt, lige én til at putte sig i vintermörke og -kulde. men, om jeg kan fatte hvorfor I kalder sådan nogle for islændere!
  kh.fra Island
  Frida

 • Reply
  Ella
  18. oktober 2008 at 13:22

  Og så kiggede jeg på det der Magic Loop-noget – det kunne være skrevet på russisk, jeg fatter ikke en bjælde ;-)

 • Reply
  Ella
  18. oktober 2008 at 13:19

  Du er et haj på pinde, Liselotte – den bliver fantastisk – der er også en ungmø her i huset, der sukker henført, når hun kigger på dit projekt :-)

 • Reply
  unikarina
  18. oktober 2008 at 13:03

  Jeg startede i går aftes på projektet “Islænder”… Først var jeg ikke tilfreds med ribben, da jeg synes den er pænere på vrangen. Så jeg valgte at trevle op og strikke så den bliver som vrangsiden. Dernæst gik jeg vældig i gang med mønstret. Jeg kunne ikke rigtig få mønstret til at passe samt at se ud som trøjen på billedet. Efter at have trevlet op, og været “sur” over opskriften, så lagde jeg det fra mig – og vupti, så så jeg mønsterdiagrammet på den rigtige led… Jeg havde læst den på tværs af opskriften!! Men jeg skulle have vendt siden på den anden led. Så jeg tog fat igen… og nu det glider stødt og roligt frem. Som du siger på pind nr. 7, så sker der noget. Jeg har dog besluttet mig for at der skal rullekrave i… det kan jeg nemlig godt lide. Når jeg kommer til ærmerne, så må jeg se, om jeg kan det der med magicloop – eller om jeg må ty til strømpepindene.

 • Reply
  Anette
  18. oktober 2008 at 12:57

  Årh hvor en lækker trøje. Lige noget for en rigtig frossenpind om vinteren. Glæder mig til at se den færdig. Hvornår begyndte du på den Liselotte? :P

 • Reply
  Helle
  18. oktober 2008 at 12:42

  Den er skøn…lugter langt væk af lange traveture i skoven og varm chokolade derhjemme i den varme stue!

 • Reply
  hilde
  18. oktober 2008 at 12:37

  Denne genseren blir kjempefin. Du er rask og effektiv med pinnane!

 • Reply
  Sifka
  18. oktober 2008 at 12:28

  Og ja, din islænder er lækker:)

 • Reply
  Sifka
  18. oktober 2008 at 12:27

  Hm, jeg har jo 10 kilo pladegarn liggende, måske skulle jeg gå i gang. Magic loop, hm, en ny finurlighed jeg kan forsøge mig med. Jaja, inspiration kan man altid finde her:)

 • Reply
  Charlotte Illum Larsen
  18. oktober 2008 at 12:04

  Man blinker lige et par gange og vupti har du en ny sweater at tage på… du er så dygtig Liselotte… og den bliver superlækker til dig er jeg sikker på…

 • Liselotte
  Reply
  Liselotte
  18. oktober 2008 at 11:39

  Den bliver rigtigt skøn, er jeg overbevist om, Jette. Familien var ved at brække sig af grin, da jeg gik i gang. Nu sukker de henført og ytrer forsigtige forespørgsler, så det… ;-)

  Tusinde tak for dine ord om opskriften. Det glæder mig rigtigt meget at læse, at du kan finde hoved og hale i den, for det er vigtigt for mig :-)

 • Reply
  Jette Hyllested
  18. oktober 2008 at 11:36

  Det ser rigtig flot ud, og skønne farver. Teknikken Magic Loop har jeg også fårt lært, den er skøn, jeg hader strømpepinde. Jeg er i fuld gang med Klokkeblomst, det er en rigtig god opskrift, let tilgængelig, lige noget for mig der ikke er den store hækler, men denne her kan få lysten og modet frem, så mange tak for en en god opskrift ;-))

 • Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)